El Kale és una hortalissa, més coneguda amb el nom de col arrissada, pertanyent a la famíliade les Brassica Oleracea, que inclou també el bròcoli, la coliflor o la col. De color verd intens i sabor amarg, aquesta verdura és originària d’Alemanya, des d’on es va estendre a la resta d’Europa i del món, sent en l’actualitat un producte molt valorat a causa dels nombrosos beneficis que aporta al nostre organisme, entre ells:
– Aporta ferro, reforçant el sistema immunitari
– Alt contingut en calci, i molt més absorbible que el de la llet
– Prevé l’anèmia. – Augmenta els glòbuls vermells
– Conté gran quantitat de minerals (potassi, magnesi), així com vitamines A, C i K
– Protegeix dels refredats i els virus
– Té alt poder antioxidant, important per a retardar l’envelliment.
– Depura l’organisme, gràcies al seu alt percentatge d’aigua, per la qual cosa aporta poques calories i ajuda en els programes de pèrdua de pes.
– Manté els ossos en bon estat. – Prevé el càncer.
Aquest aliment a més és molt versàtil en la cuina, podent-se presentar fred en amanides, saltat amb altres verdures o pernil, en truites o substituint en els plats a espinacs i bledes