A Forn Cal Mosso estan especialitzats en l’elaboració de pa de llenya des del 1838. Aquest forn de Vilassar de Dalt ha estat guardonat amb el premi Millor Pa de Pagès 2021 a partir de l’elaboració del mestre former Andreu Galceran.
L’home que està al capdavant d’aquest forn premiat pel seu deliciós pa es va criar entre farines quan el seu pare fornejava cada nit. “L’olor del pa recent fet, de la llenya cremant, de les pastes sortint del forn…són olors que han crescut amb mi…” .
Però ell no anava per fer de forner; primer va estudiar empresarials, va passar per la banca, i finalment va tornar als seus orígens, fixant-se en com feien el pa al negoci familiar. Va estudiar a la Richemont School of Bakery a Suïssa i va perfeccionar la seva tècnica amb un màster d’excel·lència fornera. I diu que continua formant-se per aconseguir fer les millors elaboracions de pa.
Una saga que continua
L’Andreu i la seva germana Anna continuen la tradició familiar, formen part de l’últim relleu després de més de 6 generacions. Amb la seva empenta, han aconseguit posicionar Cal Mosso entre els millors forns de Catalunya.
Actualment, al forn ofereixen una gran diversitat de pa treballant diferents tipus de farines com kamut, sègol, espelta integral, fajol, entre altres. I la brioxeria és una dels seus productes estrella, amb una elaboració artesanal i un fornejat lent per obtenir un sabor únic com les pastes de fa temps.
També fa pastissos de tota mena, des de mones de pasqua fins a pastissos per celebracions, a partir dels millors ingredients i donant com a resultat uns pastissos exquisits i molt atractius de veure.
A més del client particular, ofereixen servei a l’hostaleria, a empreses i serveix de càtering.