La carxofa és un vegetal consumit des de l’edat mitjana. Espanya és un dels principals productors i exportadors d’aquest aliment, sobretot de la varietat blanca de Tudela.
Una de les formes habituals de cuinar-la és com la presentem avui: un plat senzill i ràpid d’elaborar però molt, molt saborós.
Els ingredients per a 4 persones (aproximats) són:
– 12 carxofes
– 12 grans d’all
– 1 ceba
– 500 g de pernil curat
– Oli d’oliva verge extra
– Sal
Preparació:
– Comença rentant les carxofes, tallant-les el tronc i treient les capes exteriors fins a arribar a la part interior més clara.
– En una olla amb aigua i sal, posa-les a coure fins que estiguin toves, durant més o menys uns 25 minuts.
– Quan hagi transcorregut el temps, les treu-les, escorre-les i talla-les en trossos.
– En una paella o olla, fregeix en oli, els alls tallats en làmines, la ceba picada i el pernil serrà.
– Quan tot estigui daurat, afegeix les carxofes i ofega durant uns 6 o 7 minuts.
– Serveix calent.