Un xai per llepar-se els dits
Ingredients per a la recepta
- 2 cuixes de xai d’Embotits Esterri
- 2 illes
- 2 cullerades panses
- 1 got de brou
- 1/2 got de vi blanc
- 1 culleradeta de farina de blat de moro refinada
- Oli d’oliva
- sal
- Pebre negre
- Herbes de provença
- julivert
Elaboració de la recepta
- Salpebra les cuixes de xai i s’obre com un llibre. Col·loca una poma a trossos i una cullerada de panses en cadascuna. Embolica i lliga-les amb l’ajuda d’una lid de cuina. Posa-les en una safata de forn, assaona i mulla amb un raig d’oli. S’enforna a 200 º C durant 10 minuts.
- Passat aquest temps afegeix les herbes de Provença, el vi blanc i part del brou. Baixa la temperatura a 180 º C durant 30-35 minuts i vés afegint brou cada 5 minuts.
- Cola el brou de la safata de forn sobre una paella i dóna-li un bull. Dilueix la farina de blat de moro en aigua freda i quan comenci a bullir afegeix a la paella perquè espesseixi la salsa. Reserva.
- Talla les cuixes de xai a rodanxes una mica gruixudes i serveix 2 per ració. Salsa-i decora el plat amb una fulla de julivert.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi XYZ Tridimensional del Celler Aibar 1895, un vi de criança elaborat principalment amb garnatxa negre. És un vi jove excel·lent de la DO Montsant.
Recepta extreta de: http://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/200905/pierna-cordero-rellena-manzanas-pasas-2005.html