Amb aquesta calor que fa aquests dies no desentona un plat fred lleugeret i bo. Havíem provat altra crema de meló, però aquesta, en incorporar l’alvocat, té una textura diferent, més cremosa. I el contrast del pernil… Mmmm!
Us recordeu d’aquells anys que estava tan de moda el meló amb cuixot? Idò això vendria a ser una versió d’aquell plat que, com diria en López Iturriaga, entra dins la categoria decomidas viejunas.
La crema de meló que et salvarà de la calor
Dificultat: ★★★★★
Ingredients per a 4 persones
- 1 meló eriçó d’1 quilo i mig, aproximadament
- 1 alvocat
- unes gotes de suc de llimona
- sal
- pebre bo
- 2 tallades primes de pernil salat
Preparació de la crema de meló
- Per de tot, cal que tritureu la polpa del meló i la de l’alvocat amb el suc de llimona, la sal i el pebre bo. Tot junt i s’ha de barrejar bé per a aconseguir una textura cremosa i un pel líquida sense que quedi aiguat. Un cop ho tinguem, cal que posem la crema a la gelera per a que agafi la temperatura adient.
- Mentrestant, enceneu el forn a 180º per a coure el pernil i aconseguir el cruixent.
- Serviu la crema acompanyada d’un tros de pernil cuit. Podeu coure’l dins la paella (sense gens de greix afegit) o al forn, fins que quedi cruixent.
Et recomanem:
La recepta de la crema de carbassó