recepta-gourmet-costella-vedella-salsa-chimichurri

Una recepta per gaudir de veritat

 

Ingredients de la recepta (4 persones)

  • 1/5 kg. de costella de vedella de Ramaders de Muntanya del Berguedà
  • 1 Xile pastilla o pebrot sec
  • 3 grans d’all
  • Aigua
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1/2 got de vinagre de Pedro Ximénez
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre negre
  • Julivert

 

Per a la salsa chimichurri:

  • 4 grans d’all
  • 1 cullerada de bitxo caiena
  • 2 cullerades d’orenga
  • 1 culleradeta de farigola
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 cullerada de julivert picat
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1/2 got d’oli d’oliva
  • 1/2 got de vinagre
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Per fer la salsa chimichurri, posa en una paella un raig d’oli i afegeix el comí, l’orenga, la farigola i el bitxo caiena (tritura’l abans en un molinet de cafè). Deixa que temperi (sense cuinar) perquè deixin anar les aromes i un cop agafi calor, incorpora el julivert picat, el pebre vermell dolç, els grans d’all picats i el vinagre. Barreja bé i retira a un bol. Aboca l’oli, assaona i reserva.
  2. Salpebra la costella i posa-la en una safata de forn. Rega amb una mica d’oli i amb una brotxa mulla amb el vinagre. S’enforna a 175 º C durant una hora i mitja o dues hores i cada cinc minuts ves amarant la carn amb el vinagre. Trosseja.
  3. Aixafa al morter els grans d’all amb una cullerada de julivert picat i una mica de sal gruixuda. Afegeix el vi blanc, remou i incorpora aquest picada a l’olla. Cobreix amb aigua, assaona i tanca l’olla. Cuina a l’1 durant 2-4 minuts a partir que comenci a sortir el vapor. Escorre i reserva.
  4. Serveix la costella en un plat, acompanya amb les patates i salsa amb el chimichurri (pots acompanyar amb la resta en una salsera). Decora amb una fulla de julivert.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Mussons Negre de Mussons Vins, un vi negre d’entrada potent, i evolució suau, molt saborós, carnós i ben estructurat i rodó. Amb una bona mescla de sabors de fruita madura i una punta de acidesa, que el fan llarg i persistent.

mussons-negre

Recepta extreta de: https://www.hogarmania.com/cocina/recetas/carnes/201004/costilla-asada-papas-chimichurri-3795.html

Imatge extreta de: http://cocinarparalosamigos.blogspot.com/2013/02/costilla-de-ternera-con-salsa.html