Que Catalunya és un dels grans productors de cava mundials ho demostra el fet que l’origen de la paraula cava és català, i és la forma amb la que anomenem els escumosos.
El nostre territori és terra de caves i aquí s’hi fabriquen els millors caves del planeta. Així ho han certificat, els dos darrers premis al millor del món, ja que els ha guanyat un cava català. Es tracta del cava Cordó Negre Brut Magnum de Freixenet, que s’ha emportat per segon any consecutiu els premis National i Regional Champion al prestigiós concurs internacional The Champagne & Sparkling Wine World Championships, celebrat a Londres.
El cava Cordón Negro és, sens dubte, un dels millors productes de la marca. És el cava més exportat de la cava de Sant Sadurní d’Anoia i també ha estat premiat aquest any amb una medalla d’Or i la qualificació “Best Of Show Retail Market” al concurs internacional Mundus Vini.
Els guardons han valorat la beguda com a millor xampany d’Espanya i el millor cava del món, respectivament. A més, l’escumós de Freixenet ha guanyat per tercer any consecutiu una medalla d’Or en aquest reconegut certamen, fundat pel crític Tom Stevenson, un dels principals experts en escumosos a nivell mundial. I per acabar de , el cava Carta Nevada Medium Dry Magnum de Freixenet ha estat premiat amb una medalla de Plata.