Blanqueta de vedella

Blanqueta de vedella

Una carn suau en un plat per sucar pa

Ja podeu preparar una bona barra de pa per sucar en aquesta blanqueta de vedella Can Mabres! Una carn que queda suau i una salsa deliciosa! I per maridar li queda genial un vi negre un Sumoll del Celler Grau i Grau. Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1 kg de culata de contra de vedella de Can Mabres
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 xirivia
  • 1 porro
  • 5 claus
  • 100 g de farina
  • 200 ml de llet fresca
  • 150 g de mini xampinyons
  • 8 mini porros
  • Fulles picades de menta (a el gust)
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca de romaní

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem la vedella
    • Filetegem la vedella a filets grans i salpebrem. Enfarinem la carn lleugerament per marcar-la en una paella amb oli d’oliva.
  2. Afegim les verdures
    • Quan la carn s’hagi marcat, la retirem i afegim les verdures (pastanagues, porro, ceba, xirivia) tallades a trossos petits a la mateixa paella per aprofitar el suc de la carn. Afegim una mica de farina per espessir, els claus i remenem.
  3. Cobrim amb vi blanc i aigua
    • Quan les verdures s’hagin ofegat una mica, tornem a posar la carn la carn a la paella, un got de vi blanc i aigua abundant fins a cobrir. Deixem coure durant 2 hores.
  4. Batem el brou i el lliguem amb ou
    • Retirem la carn i colem el brou per evitar que quedin grumolls de les verdures. Tornem a col·locar el brou en una olla i ho batem juntament amb la llet i un rovell d’ou perquè emulsioni i quedi més lligat.
  5. Deixem coure fins que estigui llest
    • Tallem la vedella a medallons i l’afegim, juntament amb els xampinyons sencers i els mini porros tallats a trossos grans a l’olla de el brou i deixar coure durant 2 minuts.
  6. Emplatem
    • Emplatem en un plat pla afegint els trossos de carn amb un toc de brou, xampinyons, porro i menta al gust.

 

Maridatge

Podem acompanyar aquest plat amb un Sumoll del Celler Grau i Grau, un vi negre de color més intens del que és habitual en aquests vins, amb notes de cirera madura. En nas, molt rústic, amb predomini de les aromes afruitades i florals i amb notes de terra humida. En boca és desgarrador, amb una acidesa ben present que el que fa és allargar el pas del vi per la boca. Aromes lleugeres i subtils, amb notes clares del terroir de la zona. Un vi pels amants dels vins transgressors i gens habituals. Millorarà en ampolla.

VI negre Sumoll del Celler Grau i Grau

VI negre Sumoll del Celler Grau i Grau

Recepta extreta de: rtve