Una coca cruixent i apetitosa
Ingredients per a la recepta
Per fer la coca:
- 1 préssec d’Ordal de Cal Pau Jan
- 65 g d’avellanes torrades d’Aperitius Catalans
- 100 g de sucre
- 150 g de farina
- 150 g de mantega
- 3 ous
- 1 punta de llevat en pols
Per fer el “crumble”:
- 50 g d’avellana crua d’Aperitius Catalans
- 50 g de mantega pomada
- 50 g de farina
- 50 g de sucre panela
- 25 g de préssec confitat (orellanes)
Elaboració de la recepta
- Fem la massa de coca barrejant primer els ingredients secs (el sucre, les avellanes mòltes, la farina i el llevat).
- Hi fem un forat de volcà al mig i hi posem la resta (la mantega i els ous).
- Ho amassem tot i deixem que reposi 40 minuts a la nevera.
- Per fer el “crumble”, aixafem les avellanes i anem barrejant tots els ingredients (mantega, farina, sucre i préssec confitat tallat petit) fins que ens quedi com una sorra.
- Ho enfornem 20 minuts a 150º.
- Fem la massa de coca arrodonida. Netegem el préssec, el tallem i el posem sobre la massa.
- Ho pintem amb ou i hi espolsem sucre per sobre. Ho posem al forn 25 minuts a 180º.
- Posem el “crumble” d’avellanes per sobre de la coca i ho enfornem 5 minuts més perquè quedi tot ben enganxat.
Maridatge
Podeu acompanyar aquesta coca amb una Ratafia dels Raiers de Licors Portet, un licor elaborat amb la maceració de nous tendres i la destil·lació de 22 plantes aromàtiques, arrels i espècies, amb una graduació alcohòlica de 29% vol.
Recepta extreta de: http://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/coca-davellana-i-pressec/16936/