coca-avellana-pressec

Una coca cruixent i apetitosa

 

Ingredients per a la recepta

Per fer la coca:

  • 1 préssec d’Ordal de Cal Pau Jan
  • 65 g d’avellanes torrades d’Aperitius Catalans
  • 100 g de sucre
  • 150 g de farina
  • 150 g de mantega
  • 3 ous
  • 1 punta de llevat en pols

 

Per fer el “crumble”:

  • 50 g d’avellana crua d’Aperitius Catalans
  • 50 g de mantega pomada
  • 50 g de farina
  • 50 g de sucre panela
  • 25 g de préssec confitat (orellanes)

 

Elaboració de la recepta

  1. Fem la massa de coca barrejant primer els ingredients secs (el sucre, les avellanes mòltes, la farina i el llevat).
  2. Hi fem un forat de volcà al mig i hi posem la resta (la mantega i els ous).
  3. Ho amassem tot i deixem que reposi 40 minuts a la nevera.
  4. Per fer el “crumble”, aixafem les avellanes i anem barrejant tots els ingredients (mantega, farina, sucre i préssec confitat tallat petit) fins que ens quedi com una sorra.
  5. Ho enfornem 20 minuts a 150º.
  6. Fem la massa de coca arrodonida. Netegem el préssec, el tallem i el posem sobre la massa.
  7. Ho pintem amb ou i hi espolsem sucre per sobre. Ho posem al forn 25 minuts a 180º.
  8. Posem el “crumble” d’avellanes per sobre de la coca i ho enfornem 5 minuts més perquè quedi tot ben enganxat.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquesta coca amb una Ratafia dels Raiers de Licors Portet, un licor elaborat amb la maceració de nous tendres i la destil·lació de 22 plantes aromàtiques, arrels i espècies, amb una graduació alcohòlica de 29% vol.

ratafia-raiers

Recepta extreta de: http://www.ccma.cat/tv3/cuines/recepta/coca-davellana-i-pressec/16936/