Bon dia, cuiners, avui us presentem una delícia de ceba caramel·litzada per aquelles persones que els hi agradi la dolçor. És molt fàcil de fer, però requereix certa paciència i habilitat. Així que ja sabeu, comenceu a avisar als vostres amics i els hi dieu que avui toca menjar ceba caramel·litzada de collita artesana. Anem doncs amb els passos a seguir.
Ingredients
- 4 cebes blanques
- 6 cullerades de sucre morè
- 1 raig d’oli d’oliva
- 1 raig de vinagre de Jerez
- 1 polsim de sal
Elaboració de la ceba caramel·litzada
- Comencem pelant i tallant les cebes en juliana.
- Després, tirem la ceba tallada a una olla amb una mica de sal i oli d’oliva. Removem, ho tapem i ho deixem coure a foc molt lent uns 30 minuts.
- Passat aquest temps, veurem que la ceba s’ha quedat totalment tova i transparent. Bon senyal!
- Afegim el sucre morè, una miqueta de vinagre i ho barregem tot bé. Ho deixem coure a foc lent fins que la ceba i el sucre es caramel·litzin (mínim 30 minuts).
- Removem de tant en tant vigilant que no es cremi.
- La servim!
Font: Receptes Bacoa