Cava Berdié és el projecte fet realitat dels tres germans Jovani, que el 2007 van deixar les seves feines per dedicar-se exclusivament al celler que va endegar el seu pare Robert als anys 80.
Cada germà aporta la seva trajectòria professional per conformar un equip complementari unint esforços i coneixements. El Robert n’és el director comercial, la Montsa és la sumiller i l’encarregada de la divisió d’enoturisme i el Sergi, tant dissenya les etiquetes dels caves com fa la comptabilitat.
Ubicada al cor de l’Alt Penedès, envoltada d’unes vistes espectaculars a la comarca, aquesta cava treballa amb les varietats tradicionals macabeu, xarel·lo i parellada, combinades amb monestrell i garnatxa per fer-ne caves rosats.
En l’elaboració dels seus caves, cadascun dels raïms es vinifica per separat amb temperatures controlades, posteriorment es realitza el cupatge, la combinació amb la proporció adequada de cadascuna de les varietats, per aconseguir la línia personal de cada cava. Amb la segona fermentació en l’ampolla, aconsegueixen la presa d’escuma segons el mètode tradicional, per acabar amb una criança en la cava subterrània.
De fet, la seva cava és un dels llocs més màgics de les seves instal·lacions: un lloc on regna el silenci i les ampolles reposen en la foscor.
Caves per a tots els gustos
Després del temps de criança, en sorgeixen les seves varietats de caves. En els Caves Reserva i Gran Reserva, el temps marca la diferencia, produint uns escumosos molt frescos i alhora amb unes aromes voluptuoses, complexes i elegants, amb una escuma finíssima que es fon a la boca, que es pot apreciar en el cava Brillant i el Berdié.
La línea Origami Wines són els vins més tranquils de la família, arrelats al territori i amb una personalitat propia, del que n’es representant el Mysti Sirah.
A les visites que ofereixen a les seves instal·lacions, es poden degustar els seus caves i maridar-los amb unes tapes gurmet i acabar el passeig a la seva terrassa amb una copa de cava a les mans.