En els últims anys, els sectors de l’automoció i l’agroalimentari, han crescut gràcies a les relacions comercials entre Catalunya i el Japó. Un total de 2.620 empreses catalanes exporten a la tercera economia del planeta.

Catalunya exporta principalment vehicles, carn i productes químics orgànics, i importa vehicles, maquinària i aparells i material elèctric. Encara que proporcionalment només representen el 1,2% de les exportacions catalanes (dades de 2017, els últims disponibles), suposen el 34% del total de vendes d’Espanya en el mercat nipó (i el 52% de les importacions espanyoles).

 

Les relacions comercials entre tots dos territoris s’intensificaran després de l’acord de lliure comerç signat per la UE i el Japó. Est implica la desaparició del 98% de les barreres aranzelàries. En aquest context, el port de Barcelona ha presentat davant la comunitat portuària i el teixit empresarial català la seva pròxima missió comercial a Tòquio i Osaka, que tindrà lloc el mes vinent de novembre.

 

Vehicles exportats

Vehicles exportats

MARGE PEL CREIXEMENT:

Gràcies al tractat comercial i a la labor que realitza l’oficina comercial a Tòquio, la primera que va posar en marxa la Generalitat, fa ja trenta anys, hi ha molt de marge de creixement en els intercanvis comercials.

El cònsol general del país a Barcelona, Naohito Watanabe, ha destacat el dinamisme de l’economia catalana, que es posa de manifest en la celebració de tants certàmens i fires de primer nivell internacional, com el Mobile World Congress.

Watanabe ha animat als empresaris catalans a obrir mercat al seu país, i als japonesos al fet que inverteixin a Catalunya, “un lloc magnífic per a fer negocis”.