Acabem d’iniciar l’estiu i amb aquest, arriben moltes tendències gastronòmiques. Algunes d’elles relacionades amb nous plats i unes altres amb aspectes relacionats. Veiem les 4 tendències principals de l’estiu 2019.

 

TRASHCOOKING:

No cal portar-se a enganys. Tot i que, el nom tracta d’escombraries, aquesta tendència tracta d’aprofitar tot a la cuina i crear nous plats. Amb el trashcooking es busca que no es llenci res a la cuina i reduir al màxim els desaprofitaments, quelcom que ajudarà a la nostra butxaca.

 

BARBACOES I BOL:

Per descomptat, l’estiu porta amb ell les barbacoes. El bon temps de la temporada acompanya a gaudir del nostre menjar, i d’amics i familia. És una tendencia que perdura en el temps i que dona joc a totes les persones. Tothom pot escollir el menjar.

Una altra tendència de l’estiu que està relacionada amb la tendència anterior, és el bol. Tots solem menjar en plats, però aquesta vaixella està adquirint una gran importància. El bol es convertirà en una de les grans tendències del moment a l’hora de menjar.

En molts restaurants on estàvem acostumats al fet que ens servissin el menjar en boniques làmines de pissarra de color negre ara canviaran a poc a poc per deixar al protagonisme al bol.

Són molt més còmodes per barrejar els ingredients i perquè resa no s’escapi del recipient. Són ideals per a amanides, plats de cullera, com gaspatxo, i moltes altres elaboracions.

 

CARNS MADURES:

Les carns madures seran una altra de les tendències que veurem al llarg de l’estiu. Encara que cal dir que no és un sabor que agradi a tothom  perquè és bastant fort, té una gran quantitat d’adeptes.

Aquest característic sabor s’aconsegueix deixant les peces de carn penjades durant mesos d’uns ganxos en espais específics perquè vagin adquirint el seu sabor.

 

FREAKSHAKE:

L’última tendència ens arriba des d’Austràlia.  Els freakshake i com el seu nom indica, són batuts “frikis”. Són batuts en els quals tenen cabuda els ingredients més originals que podem imaginar per a un batut tradicional, com per exemple dònuts, galetes, pastís, pràcticament val qualsevol cosa per fer-se un batut tan especial.

Són una tendència que ha arrasat al seu país d’origen, i arriben aquí per l’estiu. És un producte creat pels millenials, als qui sempre els agrada provar coses noves i molt més si són tan eixelebrades com aquesta.

 

FREAKSHAKES 2019

FREAKSHAKES 2019