Les carxofes farcides són una excel·lent font de calci i fòsfor encara que també conté altres minerals com potassi, ferro, magnesi i zinc. A més, entre les vitamines destaca la presència de vitamina B1 més de petites quantitats de vitamines C, B3, B5 i B6.
Així mateix, entre els seus beneficis destaca la seva acció depurativa i d’eliminació de substàncies de rebuig de l’organisme sent una excel·lent verdura per al fetge i per eliminar els greixos i el colesterol. Per tant, no hi ha excusa per escollir-la com un bon aliment. Sens dubte, és un gran al·licient alimentari
Una combinació genial: carxofes farcides de carn
Es poden cuinar de molts formes, al forn, a la planxa, a la bras, amb truita de carxofes… nosaltres avui us proposem unes carxofes farcides.
Ingredients per a la recepta de carxofes farcides
- 12 Carxofes mitjanes de La Masia/Verdures Pinyol
- 400 g de carn de magre picada de Carns Trias
- 1 Ceba de La Masia/Verdures Pinyol
- 2 Dents d’all de La Masia/Verdures Pinyol
- 200 g de tomàquet triturat
- 150 g de formatge ratllat
- 1 Fulla de llorer
- 1 Cullerada petita d’herbes provençals
- 1/2 llimona a rodanxes
- 3 L d’aigua
- 3 Cullerades d’oli d’oliva
- Sal al gust
Elaboració de la recepta de carxofes farcides
- Primer de tot, pela la ceba i la piques.
- Pela els alls i els piques.
- Neteja les carxofes, els talles la punta i la tija, treu-ne les fulles de fora, la mes dures.
- Preescalfa el forn a 200º uns 15 minuts abans d’enfornar.
- Fes les carxofes en una cassola.
- Afegeix també la fulla de llorer, les rodanxes de llimona i un grapat de sal.
L’hora del foc
- A continuació, cobreix-les amb l’aigua i poses la cassola a foc mitjà.
- Les bulls durant 30 minuts aproximadament fins que estiguin tendres.
- Per comprovar que estan ja cuites, punxa el cul amb un ganivet, si entra sense fer molta força ja estan llestes.
- Retira la cassola del foc i treu les carxofes amb una escumadora.
- Les col·loques en un plat i les reserves.
- Posa una paella a foc mitjà i tira l’oli.
- Seguidament, quan estigui calent afegeix la ceba i els alls.
Toca sofregir
- Li fas una mica de sal i les herbes provençals.
- El sofregeixes un parell de minuts.
- Ara afegeix la carn picada.
- Li trobes una mica de sal i la sofregeixes uns 8 minuts.
- Fes el tomàquet triturat i ho remous bé.
- Ho deixa que es sofregeixi un parell de minuts més.
- El proves de sal i rectifica si cal.
- Retira la paella del foc.
- Fes en una safata de forn una mica de tomàquet triturat.
- Trobes una mica de sal, unes poques herbes provençals i un raig d’oli.
- Quan les carxofes estiguin fredes has de buidar-les.
- Amb una cullera i amb compte de no trencar-les, buida el centre de les carxofes.
Fem la carn picada
- Si vols pots ajudar-te amb un ganivet.
- Les vas col·locant a la safata de forn sobre el tomàquet triturat.
- La carn de les carxofes la tritures bé amb un ganivet.
- La trobes a la paella juntament amb la carn i la remous bé.
- Ara ja pots omplir les carxofes.
- Amb una cullera vas omplint les carxofes que has buidatge.
- Que quedin ben farcides.
- Quan estiguin totes les tires una mica de formatge ratllat per sobre de cada un.
- Introdueix la safata al forn.
- Les deixes que es gratinin uns 8 minuts a 200º en mode grill o només a dalt.
- Per últim, treus del forn i ja les pots servir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una Calavera Rossa Antiracist Belgian White de Cervesa La Calavera, una cervesa molt refrescant, amb una escuma fina i blanca. A més, desprèn una aroma de blat i de llúpol afruitat que acompanya un sabor suau de cereal amb un toc de llúpol fresc. Té una presència molt lleugera i una carbonatació alta.
Font: Recetas de cocina con sabor tradicional.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!