carxofes-farcides-carn

 

Una combinació genial: carxofes farcides de carn

Les carxofes són una excel·lent font de calci i fòsfor encara que també conté altres minerals com potassi, ferro, magnesi i zinc. Entre les vitamines destaca la presència de vitamina B1 més de petites quantitats de vitamines C, B3B5 i B6. Entre els seus beneficis destaca la seva acció depurativa i d’eliminació de substàncies de rebuig de l’organisme sent una excel·lent verdura per al fetge i per eliminar els greixos i el colesterol.

Es poden cuinar de molts formes, al forn, a la planxa, a la bras, amb truita de carxofes… nosaltres avui us proposem unes carxofes farcides.

Ingredients per a la recepta de carxofes farcides

  • 12 Carxofes mitjanes de La Masia/Verdures Pinyol
  • 400 g de carn de magre picada  de Carns Trias
  • 1 Ceba de La Masia/Verdures Pinyol
  • 2 Dents d’all de La Masia/Verdures Pinyol
  • 200 g de tomàquet triturat
  • 150 g de formatge ratllat
  • 1 Fulla de llorer
  • 1 Cullerada petita d’herbes provençals
  • 1/2 llimona a rodanxes
  • 3 L d’aigua
  • 3 Cullerades d’oli d’oliva
  • Sal al gust

 

Elaboració de la recepta de carxofes farcides

  1. Pela la ceba i la piques.
  2. Pela els alls i els piques.
  3. Neteja les carxofes, els talles la punta i la tija, treu-ne les fulles de fora, la mes dures.
  4. Preescalfa el forn a 200º uns 15 minuts abans d’enfornar.
  5. Fes les carxofes en una cassola.
  6. Afegeix també la fulla de llorer, les rodanxes de llimona i un grapat de sal.
  7. Cobreix-les amb l’aigua i poses la cassola a foc mitjà.
  8. Les bulls durant 30 minuts aproximadament fins que estiguin tendres.
  9. Per comprovar que estan ja cuites, punxa el cul amb un ganivet, si entra sense fer molta força ja estan llestes.
  10. Retira la cassola del foc i treu les carxofes amb una escumadora.
  11. Les col·loques en un plat i les reserves.
  12. Posa una paella a foc mitjà i tira l’oli.
  13. Quan estigui calent afegeix la ceba i els alls.
  14. Li fas una mica de sal i les herbes provençals.
  15. El sofregeixes un parell de minuts.
  16. Ara afegeix la carn picada.
  17. Li trobes una mica de sal i la sofregeixes uns 8 minuts.
  18. Fes el tomàquet triturat i ho remous bé.
  19. Ho deixa que es sofregeixi un parell de minuts més.
  20. El proves de sal i rectifica si cal.
  21. Retira la paella del foc.
  22. Fes en una safata de forn una mica de tomàquet triturat.
  23. Trobes una mica de sal, unes poques herbes provençals i un raig d’oli.
  24. Quan les carxofes estiguin fredes has de buidar-les.
  25. Amb una cullera i amb compte de no trencar-les, buida el centre de les carxofes.
  26. Si vols pots ajudar-te amb un ganivet.
  27. Les vas col·locant a la safata de forn sobre el tomàquet triturat.
  28. La carn de les carxofes la tritures bé amb un ganivet.
  29. La trobes a la paella juntament amb la carn i la remous bé.
  30. Ara ja pots omplir les carxofes.
  31. Amb una cullera vas omplint les carxofes que has buidatge.
  32. Que quedin ben farcides.
  33. Quan estiguin totes les tires una mica de formatge ratllat per sobre de cada un.
  34. Introdueix la safata al forn.
  35. Les deixes que es gratinin uns 8 minuts a 200º en mode grill o només a dalt.
  36. Les treus del forn i ja les pots servir.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una Calavera Rossa Antiracist Belgian White de Cervesa La Calavera, una cervesa molt refrescant, amb una escuma fina i blanca. Desprèn una aroma de blat i de llúpol afruitat que acompanya un sabor suau de cereal amb un toc de llúpol fresc. Té una presència molt lleugera i una carbonatació alta.

la-calavera-rossa_14750609976427_g

Font: Recetas de cocina con sabor tradicional.