Benvinguts/des gourmets, avui us portem els canelons casolans, els de tota la vida.
Canelons de tota la vida
Ingredients pels canelons:
- 16 plaques de canelons
- 1 pit de pollastre
- un quart de kilo de carn magre de porc
- 3 fetges de pollastre
- 60 grams de foie-gras
- Cabeça d’alls
- Branqueta de canyella
- Ceba
- Salsa de tomàquet
- Copa de conyac
- Llet
- 90 grams de formatge ratllat
- Oli i sal
Ingredients per la beixamel:
- 60 grams de mantega
- 60 grams de farina de blat
- 800 ml de llet sencera
- Sal i pebre
- Nou moscada
Preparació:
- Primer de tot, en una cassola amb aigua, sal i un raig d’oli, bullim les plaques de canelons. Les refredem, les estenem sobre un drap i les assequem.
- Després, en una cassola, posarem un bon raig d’oli, la canyella, la cabeça d’alls, el pit de pollastre i la carn magre i ho rostirem durant mitja hora amb el foc baix. Afegirem els fetges quan portem 20 minuts de cocció i la copa de conyac i finalment el foie-gras uns minuts abans de treure-ho del foc.
- Seguidament, retirarem la canyella i la pell dels alls. Llavors, picarem tota la carn passant-la per la trituradora. Utilitzant la mateixa cassola d’abans, sofregirem la ceba i quan ja estigui daurada, hi abocarem la carn picada. Per fer la mescla més suau, afegirem una mica de llet.
L’hora del farciment
- D’aquesta manera podem ja farcir els canelons i els anirem posant en una safata de forn untada de mantega.
- Ara és el moment de fer la beixamel. Per fer-la hem de posar a bullir la llet sencera i una vegada comenci a bullir, la reservem. Tot seguit, en una cassola apart, desfarem la mantega, abocarem la farina de blat i anirem barrejant amb fermesa sense que quedin grumolls. Quan veiem que tot queda homogeni, aboquem la llet prèviament bullida. Mesclem-ho tot fins que quedi una barreja espessa. Rectifiquem-ho amb una mica de sal, pebre i la nou moscada i la beixamel ja està llesta.
- Amb la salsa beixamel preparada, cobrirem els canelons de la safata. Per damunt, posarem una fina capa de salsa de tomàquet. Espolsarem el formatge ratllat per sobre i posarem els canelons a gratinar al forn a 180º durant uns 15-20 minuts. I llestos!
Aquest plat també el podreu trobar al restaurant LA CISTELLERIA!
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!