Un bon menjar té el poder de reunir la gent. Si a més, el menjar és bo, el record d’un àpat plaenter els fa tornar. És per això que menús del restaurant Cal Magre situat a El Callús, al Bages, canvien amb les estacions, de la mateixa manera que és reconeguda la producció fina de la zona.
Es tracta d’un restaurant inspirat en la tradició gastronòmica catalana però arrelat al present, situat en el marc tranquil i acollidor d’una masia del segle XVIII, molt ben comunicat i de fàcil accés.
En aquest establiment s’esforcen a aportar tots els ingredients dels proveïdors artesans locals, els agricultors i els productors. Així que, independentment del plat escollit, s’ofereix un deliciós àpat i una experiència cultural real, sigui quina sigui la ocasió. A més, s’adapten als requeriments dietètics demanats.
Resulta un espai on cuina, territori i paisatge es fusionen per oferir el millor als seus clients. Un lloc per gaudir menjant i per estar-hi bé.
Compromesos amb el territori
Aposten per productes de proximitat, com els vins DO Pla de Bages, ecològics, com el xai de les Pastures de Castelltallat, i amb valor social, com el vi 3 Nits d’Urpina, d’AMPANS, el magnífic Blanc de Roure i el cava de la cooperativa l’Olivera, o les verdures i llegums dels horts de Càritas a Manresa.
Cada dia disposen d’un menú de temporada, disponible al migdia, amb plats com carxofes a la brasa amb picadeta, calamarsets a la planxa amb verdures, o rodó d’espatlla de porc castanyer rostit amb moixernons i patata trufada.
així com una proposta d’arròs amb 4 entrants per compartir. A la nit, hi ha la possibilitat d’escollir un menú de tapes. I no falten d’altres opcions com una súpercalçotada compost de 25 calçots per persona, així com un menú per ocasions especials, sobre el que te’n faran recomanació sobre la seva composició.