Els orígens de Ca l’Estevet, casa fundada el 1895 dedicada a l’elaboració d’embotits artesans i ecològics provenen de la matança del porc que es feien en moltes masies catalanes. Actualment, Enric Rossell, mestre artesà i quarta generació d’aquest obrador al poble d’Ordal, a l’Alt Penedès, recupera el sabor d’aquells embotits fets a casa durant tantes generacions.
La seva obsessió és fer especialitats càrniques sense additius, per a poder oferir a la clientela uns embotits fets a la manera artesanal i natural. És l’hereu del coneixement acumulat durant molts anys per tractar el porc Duroc amb el que s’elaboren els seus embotits, ja que “quan més qualitat tingui la matèria primera, millor serà el resultat final”, explica l’Enric.
El mestre de Ca l’Estevet ha introduït la carn de vedella, el gall dindi, el pernil cuit, el fuet, la botifarra, la llonganissa o les salsitxes en les seves elaboracions creatives, com l’hamburguesa de vedella Angus i porc ibèric que s’ha convertit en un èxit de vendes. Però també un pa de fetge amb préssecs tan característics de la zona, que prepara ara que n’és temporada.
Embotits firmats pel mestre
Dels seus embotits artesans, no saps per quin decidir-te, perquè en sentir el seu nom ja se’t fa la boca aigua i t’entren ganes d’assaborir-ho. Des dels seus cuinats gurmet, com l’ànec a la taronja, el filet Mignon amb tòfona o el seu rostit amb festucs, als frescos gurmet com el seu rodó de vedella farcit amb prunes. Per alguna cosa s’autodefineixen com a embotits d’autor.
La gran part de la producció de l’obrador és ecològica, tant en productes frescos, com cuits i curats. A Ca l’Estevet ens conviden a maridar els seus productes amb algun dels vins i caves que es produeixen en aquest territori de gran tradició gastronòmica i vinícola.