broqueta

Ingredients

  • 400 grams de morro d’abadejo
  • 4 clementines d’Agrobotiga Aldover
  • 4 tomàquets grossos
  • 4 cebes tendres
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • Fulles d’alfàbrega
  • Vinagre balsàmic
  • Vinagre blanc
  • Sal i pebre blanc

Preparació

  1. Escaldem dues de les cebes tendres durant 2 minuts, les refresquem amb aigua freda i les tallem a quarts. En la mateixa aigua, escaldem els tomàquets, els pelem i en traiem les llavors. Tot seguit tallem la polpa a grills. Pelem les clementines d’Agrobotiga Aldover i tallem els grills en dos. Blanquegem la pell d’una d’elles (bullint-la amb aigua 3 minuts).
  2. Tallem a daus l’abadejo i el macerem durant 5 minuts amb una mica de vinagre blanc. Passat aquest temps, l’escorrem i l’eixuguem bé.
  3. Per fer la vinagreta, tallem a daus ben petits la ceba dolça, la polpa del tomàquet i la polpa i la pell blanquejada de la clementina. Ho posem tot en un bol i ho cobrim amb la part de vinagre balsàmic, 1 part de suc de clementina i 2 parts d’oli d’oliva extra verge. Ho rectifiquem de sal i pebre.
  4. A continuació, muntem les broquetes enfilant els daus d’abadejo, la clementina, la ceba tendra i el tomàquet, al nostre gust. Per la presentació, posem una base de vinagreta en un plat i hi afegim les broquetes al damunt. Les acompanyem amb les fulles d’alfàbrega i llestos.

Recepta cedida per Agrobotiga Aldover.