- 400 grams de morro d’abadejo
- 4 clementines d’Agrobotiga Aldover
- 4 tomàquets grossos
- 4 cebes tendres
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- Fulles d’alfàbrega
- Vinagre balsàmic
- Vinagre blanc
- Sal i pebre blanc
Preparació
- Escaldem dues de les cebes tendres durant 2 minuts, les refresquem amb aigua freda i les tallem a quarts. En la mateixa aigua, escaldem els tomàquets, els pelem i en traiem les llavors. Tot seguit tallem la polpa a grills. Pelem les clementines d’Agrobotiga Aldover i tallem els grills en dos. Blanquegem la pell d’una d’elles (bullint-la amb aigua 3 minuts).
- Tallem a daus l’abadejo i el macerem durant 5 minuts amb una mica de vinagre blanc. Passat aquest temps, l’escorrem i l’eixuguem bé.
- Per fer la vinagreta, tallem a daus ben petits la ceba dolça, la polpa del tomàquet i la polpa i la pell blanquejada de la clementina. Ho posem tot en un bol i ho cobrim amb la part de vinagre balsàmic, 1 part de suc de clementina i 2 parts d’oli d’oliva extra verge. Ho rectifiquem de sal i pebre.
- A continuació, muntem les broquetes enfilant els daus d’abadejo, la clementina, la ceba tendra i el tomàquet, al nostre gust. Per la presentació, posem una base de vinagreta en un plat i hi afegim les broquetes al damunt. Les acompanyem amb les fulles d’alfàbrega i llestos.
Recepta cedida per Agrobotiga Aldover.