brandada_bacallà_hummus

 

Una mescla de sabors diferent i sorprenent amb bacallà

 

Ingredients per a la recepta

  • Hummus de ZimZum
  • Podeu comprar la Brandada de bacallà ja feta per Cuinats Jotri
  • 300 grams de bacallà dessalat
  • 150 grams de nata líquida per cuinar
  • 350-400 grams de salsa beixamel
  • 2 tomàquets madurs però ferms
  • pebre vermell
  • oli d’oliva verge extra
  • unes fulles de coriandre

 

Elaboració de la recepta

  1. Posa un cassó amb aigua i el bacallà al foc i quan comenci a bullir, retira del foc i deixa que es temperi sense retirar el bacallà de l’aigua. Quan ho puguis manipular, retira pells i espines i esmicola el peix.
  2. Prepara la beixamel (mantega, farina, llet, pebre, nou moscada i una mica de sal), quan tingui la textura desitjada, incorpora el bacallà i barreja bé. Triturar amb la batedora per obtenir una crema més fina. Abans de servir la brandada de bacallà, incorpora la nata líquida barrejant-la a la calor del foc.
  3. Pela els tomàquets, retira les llavors i tallar-los en brunoise. Comença a muntar els gotets, posa una mica menys de la meitat del recipient d’hummus, a continuació una capa de tomàquet i sobre aquest la brandada de bacallà.
  4. Empolvora amb una mica de pebre vermell, pot ser el que més t’agradi, dolç o picant, unes gotes d’oli d’oliva i acaba decorant amb un full de coriandre. També pots decorar la recepta de brandada de bacallà amb un parell de cigrons fregits que li donaran informació al comensal sobre el que s’amaga en l’aperitiu.

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Rosat 2014 de Vinya Janine, un vi rosat de color vermell molt viu, amb reflexos violàcis. Aroma fresc, recordant fruites del bosc, maduixes, amb intensitat. Potent, però en boca molt fresc i equilibrat, càlid als sentits, amb una sensació de dolçor que el fa molt agradable i convida al tast. Postgust molt intens, on es repeteixen les notes de fruita vermella fresca. Vi molt expressiu.

rosat-vinya-janine

Recepta extreta de: http://gastronomiaycia.republica.com/2008/03/23/receta-de-brandada-de-bacalao-con-pure-de-garbanzos/