Gaudeix del sabor de la bona botifarra
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 4 pams de botifarra de Cal Vivet
- 2 ampolles mitjanes de cervesa
- 1/2 kg de bolets de soca (gírgoles)
- Julivert picat fi
- All picat fi
- Oli, sal i pebre
- 1/2 kg de ceba
- 50 gr. de mantega
- 50 gr. de sucre morè
- 100 ml de vi negre
- 50 ml de vinagre
Elaboració de la recepta
- Talleu la ceba a juliana i poseu-la en una paella amb la mantega i un polsim de sal.
- Coueu-la tapada i a foc lent i durant uns 15 minuts.
- Un cop estigui transparent, incorporeu el sucre, el vinagre i el vi, i coueu-ho tot plegat fins que quedi de textura de melmelada. Retireu del foc i reserveu.
- Netegeu els bolets i talleu-los en juliana.
- Salpebreu-los i sofregiu en una paella amb un raig d’oli.
- A mitja cocció, incorporeu l’all i el julivert picats. Un cop tot estigui cuit, reserveu.
- Coeu les botifarres en una paella amb una mica d’oli.
- A mitja cocció, afegiu la ceba i els bolets, remeneu i aboqueu-hi la cervesa.
- Coueu-ho tot plegat fins que la cervesa hagi reduït i la salsa tingui una textura cremosa.
- Empolsineu-ho tot amb una mica de julivert fresc picat abans de servir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Cargol Treu Vi d’Alemany i Corrió, un vi sec, mineral i salí. Un xarel·lo amb aromes de muntanya.
Recepta extreta de: http://www.embotitsvalldelges.com/receptes/botifarra-amb-ceba-caramelitzada/