Un aperitiu sofisticat i deliciós
Ingredients per a la recepta
- 300 g de formatge de cabra sense crosta de la Formatgeria Laura
- 100 g de formatge crema
- 5 g de mel
- Sèsam caramel·litzat d’ORDI NATURA o, si el voleu fer vosaltres:
- 200 g de llavors de sèsam
- 75 g de sucre
- 15 ml d’aigua
Elaboració de la recepta
- Posem les llavors de sèsam en una paella i les empolvorem amb el sucre i l’aigua.
- Escalfem a foc mitjà, remenant sovint perquè no es cremin, fins que el sucre s’hagi dissolt i s’hagi convertit en caramel. Estenem el sèsam sobre una làmina de paper sulfuritzat i deixem refredar. No passa res si s’apega, doncs un cop fred li passem un corró per sobre per separar les llavors.
- En un bol fondo xafem el formatge de cabra i ho barregem amb el formatge crema de manualment (no facis servir batedora elèctrica o la barreja es tornarà massa tova). Remenem bé perquè no quedin grumolls. Afegim la mel i barregem de nou fins a homogeneïtzar. Guardem a la nevera durant una hora perquè la pasta prengui consistència.
- Prenem petites porcions de la massa i passem pel sèsam caramelitzat. Rodolem per ajudar a recobrir bé amb les llavors i alhora corregim la forma perquè ens quedin perfectes.
- Guardem en fred fins al moment de consumir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Orange Pit-Roig de Vins Grau, un còctel escumós de bombolla molt fina, per la seva llarga criança. Aroma molt fi amb notes de fruita madura. En boca és fresc, molt suau, equilibrat, elegant, afruitat i amb bona presència.
Recepta extreta de: https://www.directoalpaladar.com/recetas-de-aperitivos/bombones-de-queso-de-cabra-y-sesamo-caramelizado-receta-de-aperitivo