Benvinguts/de gourmets, avui us portem la recepta de la bomba de la Barceloneta amb salsa brava i allioli de Mar-tret! I per beure acompanyarem amb un vi Negre Varvall del Celler Cooperatiu Gandesa! A més, podràs impressionar a qualsevol. Per això, cal que estigueu ben atents.
Una explosió de sabor!
Ingredients per a la bomba de la barceloneta (8 bombes de patata)
- 1 kg de patates per bullir
- 100 g de carn de porc picada
- 1 cda de farina de blat
- 1 ou
- 1 cda de mantega
- Sal i pebre
- Per arrebossar fa servir pa ratllat o panko, un ou i farina
- Salsa brava de Mar-tret
- Salsa allioli de Mar-tret
Elaboració de la recepta
- Bullim les patates “Monalisa”
- Primer de tot, comencem amb la patates. Bullim un quilo de patates en abundant aigua amb sal. Després de més o menys 40 minuts ja estaran toves per dins. Traiem i reservem.
- Sofregim la carn
- A continuació, en una paella àmplia, sofregim la carn picada amb unes gotes d’oli fins que estigui ben feta i es comenci a enganxar la paella. Salpebrem la carn i reservem.
- Fem un puré
- En la mateixa olla on hem bullir les patates, piquem les patates i fem un puré. Incorporem les dues cullerades de farina, una mica de sal i pebre, l’ou sencer i la carn picada. Barregem bé, provem i reservem. Hem obtenir un puré de patates una mica sec. Guardem-ho a la nevera una hora.
- Fem les bombes de patata
- Seguidament, traiem el puré de la nevera i fem boles de patata d’uns 5 centímetres de diàmetre. Passem les bombes de patata per una cadena d’arrebossat amb farina, ou batut i pa ratllat.
- Fregim les bombes
- Ara, fregim les bombes en abundant oli a 150 ºC fins que estiguin daurades per totes bandes. Quan estiguin llestes les traiem i les posem sobre paper de cuina per treure l’excés de greix.
- Servim amb les salses
- Per últim, posem la bomba en un plat i reguem generosament amb la salsa allioli i després amb la salsa brava.
Maridatge per la bomba de la barceloneta
Les tapes també tenen el seu maridatge. Per això, podem acompanyar amb un vi Negre Varvall del Celler Cooperatiu Gandesa. És a dir, un vi de vinyes velles de les varietats Garnatxa negra, Carinyena, Syrah i Cabernet Sauvignon.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!