Jordi Roca va tenir un somni i el vol fer realitat. L’Hotel Casa Cacao es va inaugurar el passat dissabte a Girona, on desenes de persones van acudir per conèixer el nou projecte de Roca: la Casa Cacau; un edifici que allotja una fàbrica de xocolata, a més d’una botiga i un hotel de 15 habitacions que dirigirà Anna Payet, la muller del xef Joan Roca.
Casa Cacao: Jordi Roca i la seva fàbrica de xocolata
L’estrena de la Casa Cacao va alçar una gran expectació que ha sorprès gratament als germans Roca, situat en la plaça de Catalunya. Des que ha obert portes a primera hora del matí, la botiga de xocolata s’ha omplert de clients per poder degustar les creacions de Jordi Roca.
Cues i cues s’han format al carrer que han aixecat gran interés i expectació entre la població i els qui volien visitar l’espai han hagut d’esperar pacientment ja que s’han organitzat torns d’entrada per a evitar grans aglomeracions. Una vegada dins, els visitants han pogut conèixer i degustar gran quantitat de xocolates, de diferents graus i amb diferents productes.
Immersió des de zero
Per al creador de les postres del Celler de Ca Roca, Casa Cacau és “un somni fet realitat”. “La idea del projecte va néixer quan un dia en el restaurant ens plantejàvem un repte amb els meus germans: podem fer xocolata a casa? I ho vam fer, en El *Celler, i estava bo. L’experiment va coincidir amb la reincorporació al nostre equip de *Damian *Allsop, que havia estat el meu mestre en aquest món”, relata Jordi Roca.
Ni Roca ni Allsop havien elaborat xocolata des de zero. “Aquest ha estat un repte per als dos. Hem fet una immersió en el món de la xocolata, estudiant les varietats i fermentacions, viatjant a Amèrica Central i a Sud-amèrica per a seleccionar els millors cacaus de les millors plantacions”, explica Roca. Aquest viatge els ha portat a conèixer a productors de petites comunitats del Perú Veneçuela, Colòmbia i l’Equador. Casa Cacau compra el gra de cacau a aquests productors “de manera que podem pagar-los un preu just per la millor qualitat”, apunta el pastisser.
Una combinació perfecta
La satisfacció de donar inici al nou projecte aixeca molta alegria entre els promotors, ja que portaven molt de temps treballant-hi amb molta il·lusió. Tant Roca com Payet han destacat la combinació d’hotel i fàbrica de xocolata: “És un valor afegit per a l’hotel de valor incalculable. Pensa que el client pot veure en tot moment el procés de fabricació de la xocolata que podrà menjar després”, explica Payet.
Et recomanem:
El Celler de Can Roca, de segon a tercer millor restaurant del món
Et pot interessar: Consultor SEM