Vins La Botera presenta les seves últimes anyades del Vila Closa, un garnatxa blanca 100% de criança i el Chardonnay 100%, criança de quatre mesos en botes de roure francès amb 0batonnages’ periòdics. No obstant això, la gran novetat és l’àmfora de Mudèfer. Mitjançant aquesta ampolla de ceràmica, s’enfonsa al mar per tal d’aconseguir un aroma i un gust molt més potent que el d’una bota.

La Botera està en fase experimental i n’ha enfonsat prop d’un centenar d’aquesta varietat, ja que creu que la pressió i la temperatura constant i adequada del mar afavoreix molt al resultat final del vi. Tota una innovació vinícola de gran curiositat.

Caves Canals & Munné presenta la nova imatge de dos dels seus millors caves a la Barcelona Wine Week. Estem parlant de dos criances de gamma alta de 50 i 60 mesos. Estem parlant de la Reserva de l’Avi, Brut Nature Gran Reserva i el Gran Duc, un Brut Nature Gran Reserva Especial.

Caves Jaume Giró i Giró també va estar present en la Barcelona WineWeek amb una selecció dels seus millors vins i caves. Des del vi blanc i cava Xarel·lo, el més emblemàtic del Penedés, fins a la sensualitat estivenca del vi rosat o el vi negre, amb una gran harmonia de gustos.

El Celler Carles Andreu presenta l’Era del Celdoni, un denominació d’origen de cava 80% parellada, 10% macabeu i 10% chardonnay amb una anyada de 72 mesos. A més, també van portar un recull dels seus millors caves, des dels semi secs, bruts, rosats, i reserves.

Celler Cooperatiu Gandesa estrena un nou vi blanc fermentat en bóta de la marca Puresa 100% Macabeu amb Denominació d’Origen Terra Alta a la Barcelona Wine Week. A més, també porta les darreres anyades amb vinyes de més de 40 anys d’història. Des de les varietats; Quatre vins monovarietals: Samsó, Morenillo, Garnatxa blanca i Macabeu, fins als Dos dolços: Garnatxa blanca i negra.

El Celler Grau i Grau presenta dues noves etiquetes dels vins ecològics a la Barcelona Wine Week. Grau i Grau treballen amb dedicació personalitzada i tradicional a la vinya, respectant al màxim la terra. Per això, la selecció de vins ecològics prové d’un cultiu responsable de la terra. També participen a la barra Fabulous 50 by Woman amb el Sumoll.

Giró Ribot també està present en la Barcelona Wine Week per presentar les darreres edicions en caves i vins. De la seva proposta, porta dels millors vins i caves que, en l’actualitat, formen part de la Guia dels vins de Catalunya 2020; Solstici, Mare Magnum i Giró Ribot Brut Nature, entre d’altres.

La marca de vins embotellats de qualitat de Rodonyà, Vinya Janine, presenta les seves darreres anyades, del 2019, juntament amb el Syrah ‘SYH’, varietal de sis mesos en bóta de roure francès, que forma part dels 50 millors vins elaborats per dones, proposats per la mateixa organització del congrés.

Janine destaca per la seva producció integrada en l’agricultura ecològica. Compta amb una agrobotiga del celler, l’Agrotast, junt amb l’hotel rural Rural Jordà, que configuren una plataforma d’enoturisme completa per als amants del vi i la natura.

Et recomanem:

La DO Terra Alta se suma a la primera edició de la Barcelona Wine Week