arros-melos-costelles-alls-tendres

 

 Un arròs molt fàcil de preparar i deliciós

 

Ingredients per a la recepta (3 o 4 persones)

 • Per al brou
  • 2 carcasses de pollastre
  • verdures variades (nap, api, pastanaga)
 • Per l’arròs:
  • arròs Bomba de Lo Nostre Arròs (75g per persona)
  • 1 costellam de porc
  • 1 manat d’alls tendres
  • 1 ceba tendra (opcional)
  • 2 grans d’all
  • sal
  • pebre vermell
  • safrà

 

Elaboració de la recepta

 1. Com tot arròs que es preï, el melós de costelles i alls tendres ha de començar amb un bon brou que faci de base. Per a aquesta ocasió n’hi haurà prou amb un parell de carcasses de pollastre i algunes verdures, encara que també podem utilitzar ossos de porc o vedella, com preferim. A mi m’agrada el pollastre perquè és més suau i després el seu sabor no dominarà al de les costelles i els alls tendres. Mitja hora a l’olla exprés amb abundant aigua i llest.
 2. Mentre el brou es feia, haurem separat les costelles de porc del costellam (és fàcil, perquè hi ha carn entre os i os) i haurem pelat i tallat els alls tendres evitant la part verda més fosca. També piquem una ceba tendra (o normal), encara que si no us agrada es pot treure, i dos grans d’all.
 3. En una paella gran, daurem els alls (els secs, no els tendres) i després sofregim la ceba. Després afegim els alls tendres, ofeguem una mica i posem les costelles perquè es daurin. En aquest moment podem escampar una culleradeta de pebre vermell dolç. Quan s’hagin daurat bé les costelles, tirem l’arròs bomba i el safrà (o colorant). Remenem bé i hi afegim el brou.
 4. La proporció de brou adequada és entre cinc i sis vegades la quantitat d’arròs. Si hem tirat 3 gotets d’arròs (per a tres persones, 225-250g) doncs abocarem entre 15 i 18 gotets de brou (1250-1500ml). Encara que al principi pugui semblar molt brou, com la paella té tanta superfície s’evaporarà la major part.
 5. En aquest cas hem posat brou cinc vegades la quantitat d’arròs i ha quedat melós, però si posem sis, quedarà una mica més caldós. Si feu servir olla en lloc de paella, cal reduir aquesta proporció, ja que si no s’evaporarà menys i quedarà excessivament caldós.
 6. Finalment, només hem d’esperar que es faci l’arròs durant 17 a 19 minuts, depenent del punt de cocció que més ens agradi. Una vegada transcorregut el temps, apaguem el foc i deixem reposar l’arròs durant cinc o deu minuts tapat amb un drap, perquè acabi d’absorbir el brou i el sabor.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Rosat 2014 de Vinya Janine, un vi rosat de color vermell molt viu, amb reflexos violacis. Aroma fresc, recordant fruites del bosc, maduixes, amb intensitat. Potent, però en boca molt fresc i equilibrat, càlid als sentits, amb una sensació de dolçor que el fa molt agradable i convida al tast. Postgust molt intens, on es repeteixen les notes de fruita vermella fresca. Vi molt expressiu.

rosat-vinya-janine

Recepta extreta de: http://www.directoalpaladar.com/recetas-de-arroces/arroz-meloso-de-costillas-y-ajos-tiernos-receta