L’arròs al forn és una de les receptes típiques de Catalunya. Destaca per ser deliciosa i és un d’aquells plats que si o si s’ha de preparar amb molt d’amor i delicadesa. És un plat capaç de detectar el teu estat d’ànim. Dit això, et presentem la millor recepta per cuinar un arròs al forn que deixarà de pedra a totes aquelles persones que el tastin. A cuinar s’ha dit, comencem pels ingredients.
D’altra banda, si ho prefereixes, també pots obtenir aquest plat i molts més a la Rostisseria Ca la Iaia.
Ingredients per l’arròs al forn
- 300 grams d’arròs
- Oli d’oliva
- Una mica de cansalada
- All
- Costelletes de porc
- Botifarres de ceba orejades
- Cigrons cuits
- Brou de pollastre
- Una patata
- Dos tomàquets
- Sal
- Safrà
Elaboració
- Per començar escalfem l’oli a la paella i posem a fregir els caps d’alls, després d’haver fet unes incisions a les dents amb un ganivet en vertical.
- Trossegem les costelles i la cansalada, retirant l’escorça. Pelem i tallem les patates en rodanxes i les fregim al costat dels caps d’all.
- Posem a fregir les costelles i quan estiguin gairebé llestes afegirem la cansalada viada, una vegada daurada la incorporem a la cassola.
- Colem els cigrons una vegada cuits i reservem l’aigua de la cocció que aprofitarem
- Rentem els tomàquets i els partim per la meitat. Amb un escuradents o pal de broqueta punxarem les botifarres per a intentar que no se’ns desfacin massa, encara que a vegades, és impossible aconseguir-ho.
- Fregim les botifarres i els tomàquets.
- En el mateix oli sofregim l’arròs.
- Posem a escalfar el brou de pollastre i l’aigua de la cocció dels cigrons a la qual afegim el colorant amb safrà o uns brins de safrà torrat i picat i rectifiquem de sal. Escalfem el forn a 190 graus durant 45 minuts amb tots els ingredients junts
- Ha arribat l’hora de gaudir de l’arròs al forn.
Maridatge
Per acompanyar l’arròs al forn, us recomanem un vi Sarau 2016.
Un cop fet això, ja estàs llest per menjar aquest deliciós plat cuinat per tu o de la Rostisseria Ca la Iaia.