Quan arriba l’estiu comença la calor asfixiant. A tothom, per aquestes dates prefereix menjars que ajudin a mantenir el cos fresc durant tot el dia i que a més a més, atorguin l’energia necessària. És per això que avui us portem una de les amanides d’estiu més sanes que existeixen i molt fàcil de preparar. Estem parlant d’una amanida Cesar amb pollastre cruixent. És deliciosa.
Ingredients
- 200 grams de pit de pollastre
- 1 ou
- Farina
- Pa ratllat
- Sal
- Pebre
- Oli per fregir
- Dues llesques de pa torrat
- 12 fulles d’enciam
- 4 o 5 Anxoves
- Mitja llimona
- 1 All
- Tres cullerades d’oli d’oliva verge
Elaboració
- Per a preparar la salsa Cèsar casolana, comencem posant en el got d’una batedora de braç, 1 ou, les anxoves, el gra d’all pelat i sense el germen, la salsa Worcestershire i el suc de mitja llimona.
- Donem suport al braç de la batedora en el fons del got i triturem a velocitat lenta fins que tinguem una mescla homogènia, pugem la velocitat al màxim i, sense deixar de batre, anem afegint l’oli d’oliva verge extra en forma de fil fins a obtenir una emulsió de textura semblant a una maionesa una mica líquida.
- Seguidament ratllem el formatge, l’afegim a la salsa, barregem bé i reservem.
- Ha arribat l’hora d’afegir sal i pebre als filets de pollastre, els passem per farina, ou batut i pa ratllat i els fregim en oli abundant a foc mitjà-alt fins que estiguin daurats per tots dos costats, no hem de posar el foc al màxim perquè si ho fem se’ns cremaria l’arrebossat i el pollastre quedaria cru i ja sabeu que les carns d’ocell han de cuinar-se completament.
- Rentem les fulles d’enciam, les escorrem molt bé i les tallem en trossos regulars. Preparem l’amanida Cèsar col·locant una base d’enciam en el plat, una llesca de pa torrat tallada en trossos (o crostons), el filet de pollastre cruixent tallat en tires i una mica de salsa Cèsar per damunt.
Apa, ja teniu a taula una de les millors amanides d’estiu.
Maridatge per les amanides d’estiu
Una de les millors amanides d’estiu ha d’anar acompanyada del millor maridatge. En aquest cas, us recomanem un Cap de Ruc Selecció del Celler Ronadelles.