El xef Álvaro Clavijo es va posicionar en el 2019 en el lloc 21 dels Latin America’s 50 Best Restaurants. Clavijo va néixer a Colòmbia i esdevé una jove promesa de la reposteria. La cuina sempre li va despertar molt d’interès i, per això, va arribar treballar en diversos restaurants de Bogotà. La passió pels fogons li va portar a endinsar-se en el món, primer com a rentaplats pel fet de mantenir-se prop dels fogons, i així mantenir un primer contacte. El xef Álvaro Clavijo triomfa a Colòmbia.

Álvaro Clavijo

El xef Álvaro Clavijo triomfa a Colòmbia

Moltes persones no poden gaudir d’oportunitats per poder tenir una formació del que es desitja ni el país les proporciona. Per això, Clavijo va venir a provar sort i es va traslladar a Barcelona per a estudiar a l’Escola d’Hostaleria Hofmann, lloc on va obtenir coneixements gastronòmics.

Un cop va culminar i va posar punt i final als seus estudis a Barcelona, el jove xef volia viure el món gastronòmic i guanyar experiència. Per això, va viatjar a París, on va tenir l’oportunitat de treballar en alguns dels millors establiments del món com el L’Atelier, temple gastronòmic de l’il·lustre Joël Robuchon. D’allí va saltar a Nova York, al Per se de Thomas Keller i, finalment, en Noma de Rene Redzepi, a Copenhaguen.

França, Nova York i Copenhaguen

Aquest recorregut global li va permetre exposar el seu talent culinari i aprendre d’altres, així com, ampliar el seu coneixement i obrir-se a noves cuines. Això, el va ajudar a més a comprendre la serietat de la professió, volent traslladar-la al seu país per a començar el seu propi projecte.

Com a casa, enlloc. Al seu retorn a Bogotà va ser el 2013 i Clavijo va emprendre el seu projecte culinari que va culminar el 2015, el restaurant “El Camús“, un lloc que servia menjar colombià interpretat amb les tècniques i mètodes que va aprendre de grans xefs.

L’estil de cuina del jove xef va aconseguir guanyar-se la fidelitat de gran quantitat de comensals en un curt temps. No obstant això, en el 2017 va decidir donar-li un gir al seu negoci i el va traslladar a una punt més luxós, renovant la seva proposta tradicional per a enfocar-se en l’estacional sense deixar de costat la inspiració que li oferia el receptari i els ingredients propis de Colòmbia.

El seu nou menú es va ajustar llavors a la disponibilitat dels ímputs, condició que li va donar frescor als seus plats i regna solta a la seva habilitat per a la innovació. Aquesta nova manera d’assumir la cuina li ha transformat en un gran referent de la gastronomia colombiana, tant així que li va valer per a ser considerat en el lloc 21 de The 50 Best Llatins en 2018 i després formar part de l’exclusiu top 10 en el 2019, a més de ser nomenat el millor establiment de Colòmbia.

Et recomanem:

El xef Ivan Margalef agafa el relleu del restaurant L’Ó de Món Sant Benet