L’anèmia és una carència de glòbuls vermells sans per transportar un nivell adequat d’oxigen als teixits del cos. Pot tenir diferents graus d’afectació, des dels lleus fins les greus i la causa també pot variar en cada cas. Pel que fa al tractament, variarà en funció del tipus d’anèmia que pateix el pacient passant pels suplements naturals i acabant per medicació. Però en qualsevol cas és recomanable mantenir una dieta equilibrada amb aliments saludables per prevenir l’anèmia.
Aliments que prevenen l’anèmia
Cloïsses
Les Cloïses són un dels aliments més rics amb ferro. Són 24 mg de ferro per cada 100grams de cloïsses. Exactament 6 cloïsses aproten 20mg de ferro.
Tinguem en compte que la quantitat diària recomanada d’ingesta de ferro és d’uns 18 mg per les dones i 8 mg pels homes. Per tant, donada l’alta quantitat d’aportació de ferro de les cloïsses, cal no abusar del seu consum.
Alfals germinat
Aquest germinat aporta 1mg de ferro per cada 100g d’alfals. A més, és un fantàstic aliment ja que tu mateix pots germinar-lo a casa a través de la seva llavor.
Llenties
És de saber popular que les llenties son una gran font de ferro. I així és. Conté 9mg de ferro per cada 100 grams de llenties. Ara bé, tenen una peculiaritat front els anteriors aliments. El ferro que conté és vegetal així que per aprofitar-lo millor t’aconsellem consumir-lo amb aliments ric en vitamina C.
Llevat de cervesa
Le llevat de cervesa és un potencial multivitamínic natural. Doncs conté a part de ferro, altres minerals i oligoelements, proteïnes i totes les vitamines del grup B.
Pistatxo
Aquest fruit sec conté 6,78mg de ferro per cada 100 grams. A més, també aporta coure i la suma dels dos minerals provoquen un efecte antianèmic molt potent. El seu resultat és superior al preparar farmacèutic que només inclou ferro.