Arròs amb llamàntol
Un plat luxós amb un sabor únic
Avui fem arròs amb llamàntol! Un dels plats que podeu trobar a Peix d’Or, amb un sabor únic i luxós que maridarem amb un cava ADN Canals Brut Nature de Canals & Munné! Bon profit!
Ingredients per a l’arròs amb llamàntol
- 2 llamàntols
- 380 grams d’arròs bomba
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 2 tomàquets pelats i sense llavors
- 1 culleradeta de carn de pebrot xoricer, en qualsevol supermercat la podeu comprar fàcilment
- 150 ml de brandi
- 2 fulla de llorer
- 2 litre de fumet de peix i marisc
- Safrà o colorant alimentari
Elaboració de la recepta
- El primer pas és el que segur que farà la gent es decanti per comprar un llamàntol congelat, ja que si és fresc cal tallar-lo viu, i fa una mica de coseta, si ho compreu congelat es mourà poc el llamàntol.
- Un cop tallat el llamàntol el daurem en oli calent durant uns minuts i retirem, això ho fem perquè deixi anar el suc i doni sabor al sofregit.
- Retirat el llamàntol, sofregim en aquest mateix oli els pebrots ben picats.
- Quan estiguin daurats, afegim el tomàquet pelat i sense llavors juntament amb la carn de pebrot xoricer i ho deixem uns altres 5 minuts que es cuini.
- El següent pas serà afegir el brandi i si sabeu fer-ho, flamejar-lo. Si no, espereu simplement uns minuts a que s’evapori l’alcohol.
- A punt el sofregit, afegim l’arròs i ofeguem un minut.
- Passat el temps afegim els trossos de llamàntol, posem la fulla de llorer, cobrim de brou i rectifiquem de sal, depenent de com estigui de salat el fumet. En aquest pas poseu el colorant o el safrà. Jo us recomano fer un fumet de peix abans perquè sortirà molt més bo.
- Per a un arròs normal s’han de posar dues mesures d’aigua per una d’arròs, en el cas de caldós posar 4 mesures. Deixem cuinar 18 minuts més o menys.
El millor maridatge per a l’arròs amb llamàntol
Podeu acompanyar amb un cava ADN Canals Brut Nature de Canals & Munné, un cava color daurat de palla; bombolla petita i constant que forma una lleugera corona. Aroma suau amb fons florals. Sabor sec i amb un postgust intens llarg. Paladar afruitat.

ADN
Font: Recetas de Cocina El Mundo