Arròs amb llamàntol

Arròs amb llamàntol

Un plat luxós amb un sabor únic

Avui fem arròs amb llamàntol! Un dels plats que podeu trobar a Peix d’Or, amb un sabor únic i luxós que maridarem amb un cava ADN Canals Brut Nature de Canals & Munné! Bon profit!

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 llamàntols
  • 380 grams d’arròs bomba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 2 tomàquets pelats i sense llavors
  • 1 culleradeta de carn de pebrot xoricer, en qualsevol supermercat la podeu comprar fàcilment
  • 150 ml de brandi
  • 2 fulla de llorer
  • 2 litre de fumet de peix i marisc
  • Safrà o colorant alimentari

 

Elaboració de la recepta

  1. El primer pas és el que segur que farà la gent es decanti per comprar un llamàntol congelat, ja que si és fresc cal tallar-lo viu, i fa una mica de coseta, si ho compreu congelat es mourà poc el llamàntol.
  2. Un cop tallat el llamàntol el daurem en oli calent durant uns minuts i retirem, això ho fem perquè deixi anar el suc i doni sabor al sofregit.
  3. Retirat el llamàntol, sofregim en aquest mateix oli els pebrots ben picats.
  4. Quan estiguin daurats, afegim el tomàquet pelat i sense llavors juntament amb la carn de pebrot xoricer i ho deixem uns altres 5 minuts que es cuini.
  5. El següent pas serà afegir el brandi i si sabeu fer-ho, flamejar-lo. Si no, espereu simplement uns minuts a que s’evapori l’alcohol.
  6. A punt el sofregit, afegim l’arròs i ofeguem un minut.
  7. Passat el temps afegim els trossos de llamàntol, posem la fulla de llorer, cobrim de brou i rectifiquem de sal, depenent de com estigui de salat el fumet. En aquest pas poseu el colorant o el safrà. Jo us recomano fer un fumet de peix abans perquè sortirà molt més bo.
  8. Per a un arròs normal s’han de posar dues mesures d’aigua per una d’arròs, en el cas de caldós posar 4 mesures. Deixem cuinar 18 minuts més o menys.

 

Maridatge

Podeu acompanyar amb un cava ADN Canals Brut Nature de Canals & Munné, un cava color daurat de palla; bombolla petita i constant que forma una lleugera corona. Aroma suau amb fons florals. Sabor sec i amb un postgust intens llarg. Paladar afruitat.

ADN

Font: Recetas de Cocina El Mundo