Alemany i Pastoret

Alemany i Pastoret

La recerca d’una nova gamma sense sucres afegits ni additius artificials

Torrons i Mel Alemany participa amb un projecte de recerca liderat per l’empresa Pastoret de la Segarra que compta amb la col·laboració d’Indulleida i la Universitat de Lleida com a centre investigador. L’objectiu és crear un nou iogurt que substitueixi els sucres afegits per l’edulcorant natural de la mel de romaní i la fruita de Lleida. La recerca compta amb el suport de la Unió Europea a través del Departament d’Agricultura. Es vol avaluar l’impacte que tenen les tecnologies més innovadores per a la conservació de la fruita de temporada durant més temps. Així es podrà fer servir com a matèria primera en l’elaboració de iogurts, al mateix temps que promocionar alguns dels productes locals més destacats de la demarcació. Tot plegat garanteix que els nous productes no tindran gens de matèria grassa, ni sucres afegits ni additius artificials. A més, se’n crearan diverses varietats, en funció dels gustos dels consumidors i amb matèria primera 100% lleidatana.

 

Mel de romaní premiada als Great Taste Awards, els Oscars de l’alimentació gourmet  

La mel de romaní d’Alemany ha estat premiada aquest any amb dues estrelles als Premis Great Taste Awards, considerats els Oscars de l’alimentació gourmet. Alemany de fet s’ha convertit en l’empresa més premiada de l’Estat espanyol en aquests prestigiosos guardons, que s’entreguen anualment al Regne Unit a partir d’un tast a cegues d’un jurat format per experts gastrònoms d’arreu del món.

 

Tradició familiar

La nova gamma de productes que es troba en fase experimental és fruit de l’aliança entre dues empreses familiars. Pastoret de la Segarra, una empresa familiar que des de l’any 1992 innova en l’elaboració de làctics artesans, i Torrons i Mel Alemany, especialitzada des de fa cinc generacions en mel i torrons artesans del Montsec. Ambdues empreses donen molta importància a l’elaboració artesana amb matèria primera de qualitat.