
Fricandó de llenegues amb ventresca de tonyina de Casa Pepa
Roda el món i torna al born! Hi ha una nova generació de cuiners que després de formar-se i elaborar plats als fogons de l’alta cuina s’han establert amb casa pròpia. I ho han fet renovant el concepte tradicional de casa de menjars a Barcelona. Han aconseguit encertar amb una nova fórmula que aglutina el millor de la cuina catalana amb pinzellades culinàries d’arreu del món.
3 fondes d’ara
Fonda Pepa. Els seus propietaris, en Paco i en Pedro, després de cuinar en restaurants d’alta volada han apostat per una proposta gastronòmica de sostenibilitat i de proximitat en el barri de Gràcia on està situat el local. Dins de la seva oferta, sorprèn l’exuberància del seu capipota combinat amb pop i una bullabessa amb fonoll marí. Els orígens mexicans d’en Paco es deixen entreveure en el seu plat de peus de porc amb mole.
Maleducat. Tres amics de tota la vida han obert aquest restaurant a la zona de Sant Antoni amb cuina informal i propera però molt elaborada. Cada dia presenten nous suggeriments oferint plats com pèsols frescos amb tripeta de bacallà, rovell d’ou i bull negre i un arròs amb trompetes de la mort i magret d’ànec salvatge.
Can Culleres. En Jordi i la Patrícia regenten aquest magnífic local del Poblenou, l’antiga metal·lúrgica Plateria Ribera, que mostra una estètica de maó fabril. Són parella i viuen al barri, on reivindiquen una cuina de producte fresc i amb una bona relació qualitat-preu. Hi podeu trobar plats d’aparença senzilla i exquisits com unes favetes amb ou i guanciale,