
Cerveses artesanes Rosita
La base d’una cervesa 100% artesana és que ha d’estar elaborada amb els seus quatre ingredients principals: aigua, llúpol, malt i llevat. Però la cervesa Rosita ha anat molt més enllà incorporant altes elements del seu entorn, Alcover: aigua de les muntanyes de Prades i mel de flors del Perelló.
Potser per aquest toc d’essència rural ha conquerit els paladars exigents dels millors sommeliers i xefs del món, estant presents en alguns dels millors restaurants estrella Michelín com el de Ferran Adrià, Joan Mari Arzak o Carme Ruscalleda.
Totalment natural
Elaborada amb ingredients naturals, és una cervesa d’autor, sense additius ni conservants, sense estar filtrada ni pasteuritzada. El malt d’ordi utilitzat prové d’Alemanya i Anglaterra, de cultius no transgènics. Un cop recollit el cereal del camp, és humidificat per provocar l’inici de la germinació quan el gra s’obre i es torra fins a aconseguir la tonalitat adequada. De fet, el malt és el responsable del seu color característic.
La mel és multifloral provinent d’apicultors de la zona. Els llúpols que a més de ser conservants naturals, li proporcionen una amargor característica provenen de diversos països: Txèquia, Alemanya, Nova Zelanda i USA. El llevat és de tipus ALE que transformarà de manera natural els sucres del most en alcohol i en gas carbònic (CO2).
Hi ha una Rosita per a cada moment i cadascuna marida millor amb diferents tipus de plats: carn, peix, formatges, tapes… Tot en funció del tipus de malt, llúpols o llevat emprats en la seva producció i que donen lloc a matisos, aromes i sabors diferents.
A la fàbrica d’Alcover on la produeixen també se la pot tastar recolzats a la barra del seu bar, amb vistes a les màquines. Internacionalment premiada, Rosita es distribueix a catorze països, entre ells, Austràlia, Finlàndia i Japó. A que ve de gust tastar-la?