CONEIX UNA DE LES RECEPTES MÉS SENZILLES DE FERRAN ADRIÀ
Avui us portem a un dels cuiners més famosos i celebris del món sencer, considerat el millor per molts, Ferran Adrià.
Ferran Adrià és, per molts, considerat el millor cuiner del món i es que des que el xef català va entrar en el món de la cuina res ha tornat a ser el mateix, la creació de tècniques com l’esferificació o la desconstrucció han fet d’aquest cuiner català un dels més prestigiosos artistes en el món.
Conegut sempre pel seu tracte al producte i el seu especial afecte dedicat al “valor del producte”, el nostre benvolgut xef ha aconseguit ser portada de diversos diaris internacionals com el “New York Times” o “Le Monde”, guardonat amb 3 estrelles Michelín en el seu restaurant “El Bulli” i molts altres premis que ha aconseguit durant la seva exuberant carrera.
Avui coneixerem una de les receptes més senzilles del xef:
L’ESCALIVADA AMB VINAGRETA:
Ingredients:
- 1 Ceba comuna
- 1 Albergínia
- 1 Pebrot vermell
Recepta Ferràn Adrià
Ingredients vinagreta
- 75 g d’oli d’oliva
- 2 Alls laminats
- 20 g de daus de pernil
- 1 Cullerada de vinagre de jerez
- 1 Cullerada de cebollí picat
- Sal
Preparació:
- Disposar en una safata de forn i folrar-la amb paper d’alumini. Embolicar les cebes en paper d’alumini amb un tall en la part superior per a una millor cocció. Col·locar també els pebrots i les albergínies ben pintats d’oli.
- Coure les verdures en tres temps. Els pebrots, al voltant de 50 minuts. Les albergínies, 70 minuts. I, finalment, les cebes uns 120 minuts a uns 180 °C aproximadament. Deixar que es refredin a temperatura ambient.
- Pelar els pebrots i deixar-los sense llavors. Reservar el brou de la cocció.
- Pelar les albergínies. Reservar el brou de cocció.
- Pelar la ceba.
- Col·locar totes les verdures en una safata separades per ingredients i cobrir-los en els sucs de la cocció.
- En una paella, posar l’oli d’oliva. Quan comenci a escalfar-se, introduir els alls laminats fins que comencin a agafar color.
- Afegir els daus de pernil, el vinagre i el cebollí picat.
- Retirar del foc.
- Amanir l’escalivada amb la vinagreta.