“Beure una copa de vi al dia és bo per a la salut”, es diu d’una frase popular. Avui dia, encara s’investiguen els beneficis d’aquesta beguda fermentada. Moltes persones, especialment els metges no associen aquesta frase a l’alcohol, sinó als beneficis que aporta el raïm.
No obstant això, perquè l’hàbit sigui efectiu, ha d’anar acompanyat d’altres canvis en la seva vida diària. Un gran exemple seria fer exercici. De res li servirà a un pacient sedentari o amb sobrepès prendre una copa de vi al dia si no canvia la seva forma de vida.
Per a molta gent el vi serà genial pel seu sabor, el seu aroma o la seva textura, per a uns altres serà tot el contrari. No obstant això, aquests són alguns dels seus tants beneficis.
-
RETARD DE L’ENVELLIMENT
Per al consumidor de vi, es tradueix en un lleuger retard de l’envelliment el fet de partir del resveratrol. Aquest, és un component antioxidant de la pell del raïm negre que actua com un protector natural de la vida segons els investigadors de l’Escola Mèdica de Harvard.
-
SALUT DE FERRO
Molt sovint sentim que prendre una copa de vi al dia és beneficiós. Això és una veritat o un mite? Els raïms que s’utilitzen per a elaborar el vi són rics en antioxidants, un component que ajuda a controlar el colesterol dolent, al mateix temps que afavoreix la nostra salut cardíaca.
També ajuda a detenir la proliferació dels vasos sanguinis oculars que causen ceguesa i a enfortir els ossos.
-
INFECCIONS DE LES GENIVES
Els raïms tenen compostos que eviten l’aparició dels bacteris vinculats a les càries en ser fermentades. Per tant, el vi és eficaç contra la gingivitis, el mal alè i els mals de coll.
4. ALIAT CONTRA EL SOL
Sabies que el vi també protegeix dels efectes nocius del Sol? Segons una investigació de la Universitat de Barcelona, els flavonoides del vi i dels raïms ajuden a reduir els danys que els raigs ultraviolats generen en la nostra pell.
-
BAIXAR DE PES
El vi no aprima. No obstant això, segons la Universitat d’Oregon, l’àcid el·làgic present en els raïms alenteix la formació de noves cèl·lules grasses i estimula les existents per a afavorir la seva eliminació.
Encara que això ajudi, el consum de vi ha de ser moderat i s’ha d’acompanyar amb una dieta equilibrada.
-
SENSACIÓ DE BENESTAR
Diferents estudis han demostrat que en prendre vi, alliberem endorfines, ens relaxem i gaudim més del moment. Per tant, ens produeix una sensació de benestar immensa. A més, diversos experiments demostren que els consumidors de vi tenen menor risc de patir depressió.
En tot cas, és convenient tenir en compte els pros i contres de tota beguda alcohòlica. Tot producte té certs beneficis per a la salut, però si es pren en excés, es converteix en nociu per al nostre organisme.
copa de vi