Una recepta de restaurant
Recepta elaborada per Isaac Sabrià, pròpia del restaurant La Sala de l’Isaac/La Cuina de l’Isaac. Descobreix tots els seus serveis a a www.salagran.com.
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 4 cuixes d’ànec
- 500 g ceba figueres
- 6 dents d’all
- 1 taronja
- Whisky
- 180 g aigua
- Sal i pebre
Elaboració de la recepta
- Primer de tot repolim bé les cuixes d’ànec.
- Després en una cassola les daurem bé hi afegim la ceba i els alls tallats a làmines i la taronja a daus. Deixem coure uns 15 min. a foc mig i hi afegim el whisky.
- Un cop l’alcohol s’hagi evaporat, afegim l’aigua. Quan arrenqui a bullir, posarem el foc al mínim, ho taparem i deixarem coure, a foc lent, durant 3 hores.
- De tant en tant s’ha d’anar girant les cuixes per tal que quedin ben fetes pels dos costats, un cop passat aquest temps deixem refredar el rostit i ja el tenim a punt per servir.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Bruel de Cellers d’en Guilla, un vi negre que us revelarà potència i fermesa dins la copa, Empordà en estat pur dins l’ampolla. Elaborat amb els raïms negres més selectes de les nostres vinyes i criat amb una especial cura.

Recepta elaborada per Isaac Sabrià, extreta de: http://www.isaacsabria.com/2012/10/cuixa-danec-rostida-a-lestil-de-la-dolors/
