L’Associació d’Elaboradors de Cava – AECAVA ha presentat el programa d’activitats de la vuitena edició del festival La Verema del Cava. Aquest any es desenvoluparà a 22 cellers associats a la patronal del cava durant tots els dissabtes i diumenges des del darrer cap de setmana d’agost fins al darrer cap de setmana de setembre.
Gairebé la majoria dels cellers participants estan ubicats a la comarca de l’Alt Penedès, però també n’hi ha a les comarques de l’Anoia, Alella, l’Alt Camp i la Conca de Barberà.
Durant l’època de la verema, cada celler organitzarà experiències singulars, a l’aire lliure, durant el dia i fins al capvespre. Els visitants podran acostar-se a les vinyes per viure a través dels responsables dels cellers, els viticultors i d’enòlegs un moment màgic del territori, el de la verema.
En la seva vuitena edició consecutiva, la Verema del Cava mostrarà els secrets de l’elaboració del cava amb activitats per a tots els públics i propostes atractives per a tothom. Tot un mes per gaudir d’aquesta iniciativa amb experiències viticultores úniques.
Activitats sorprenents
Entre elles, veremar el raïm i trepitjar-lo per convertir-lo en most, esmorzars de pagès entre vinyes, pícnics gourmet, sortides per la natura amb bicicletes, concerts de música en viu, ioga als cellers, dinars i sopars a les vinyes, passejades, cursos de cuina amb el raïm com a ingredient estrella, tastos de vins en els diferents moments de la fermentació del vi, així com activitats per als més petits de la família.
Enguany s’ha batut el rècord de participants amb 22 cellers que configuren el programa d’activitats de La Verema del Cava: Agustí Torelló Mata, Alta Alella, Canals & Munné, Carol Vallès, Castell d’Or, Cava Guilera, Cava Jovani, Caves Bolet, Celler Carles Andreu, Codorníu, Covides, Giró del Gorner, Giró Ribot, Joan Segura Pujadas, Juvé & Camps, Masia Torreblanca, Oliver Viticultors, Pagès Entrena, Rovellats, Sumarroca, Vilarnau i Vins el Cep.