La festa major de Barcelona, la Mercè, ja té unes postres a partir d’aquest any. El Gremi de Pastisseria de Barcelona ha presentat el nou pastís per a celebrar amb un dolç els dies festius a la ciutat. És una varietat pastissera elaborada amb ingredients de temporada i de proximitat, amb figues, ametlles i mel com a aliments principals.
El Gremi de Pastisseria de Barcelona, s’ha encarregat de promocionar la iniciativa entre els establiments que en formen part i considera que els locals han rebut el pastís de la Mercè amb “gran acceptació“.
Quins ingredients porta el pastís de la Mercè?
El pastís de la Mercè s’elabora amb una base de massa sablé coberta amb crema d’ametlles, un cremós de mel, ametlles laminades i figues fresques. Així, el plat s’ha elaborat a partir de la inspiració mediterrània, amb productes d’absoluta temporada i de proximitat. La idea és que sigui un pastís temporal, per a què “els barcelonins l’esperin any rere any amb ganes perquè només podran trobar-lo durant un temps limitat“.
Aquest dolç es podrà adquirir a qualsevol dels més de 300 membres del gremi, que preveu un gran èxit e
Com va sorgir la idea?
La iniciativa d’aquest postre va sorgir a les festes de la Mercè de l’any 2021. El xef Jordi Vilà, d’Alkimia i Alkostat, va preparar un sopar de Festa Major per al pastisser Antonio Bachour, un dels més influents del món. Al final de l’àpat, Bachour va manifestar-se extranyat que Barcelona no tingués unes postres típiques de les seves festes i per això va improvisar un pastís agafant com a font d’inspiració productes de temporada.