Amb el calor vénen de gust aliments lleugers, fàcils de preparar i fresquets, perquè ens ajudin a superar les sufocants jornades estivals. La recepta que presentem avui agrupa el millor de tot això, ja que a més de ser senzilla i ràpida, els ingredients que la componen ajuden a mantenir una dieta equilibrada, perquè aporten molts nutrients i vitamines i a penes aporten gens de greix.
Ingredients (per a unes 4 persones):
– 3 o 4 porros
– 3 patates
– 1 ceba
– 1 branca d’api
– Sal
– Pebre
– Cebollí o julivert
– 700 ml de brou de verdures casolà
– Suc de mitja llimona
– 2 iogurts naturals desnatats (o ¼ de llet semidesnatada)
– Oli d’oliva verge (2 culleres soperes)
Preparació:
– Primer, rentar bé els porros quedant-te només amb la part blanca i talla´ls en rodanxes. Fes el mateix amb les patates i la ceba, que picaràs ben petita.
– En una cassola amb l’oli, ofega la ceba fins que estigui tova.
– Un cop la tinguis, afegeix el porro i les patates i deixa coure durant uns 15 minuts.
– A continuació afegeix el brou de verdures, els iogurts o llet i el suc de la llimona i taparem, deixant coure 20 minuts més.
– Transcorregut el temps, passa tots els ingredients a una batedora i bat-los fins que no quedin grumolls. Salpebra.
– Fica en la nevera perquè reposi i es refredi almenys mitja hora.
– Abans de servir, empolvora julivert o cebollí i, opcionalment pots tirar un rajolí d’oli.