Si ets amant del formatge, et descobrim un nou racó per visitar durant la teva propera escapada rural a l’Alt Urgell. A la localitat d’Adrall, està ubicat el Mas d’Eroles, on a la pròpia explotació ramadera s’elaboren formatges que es poden degustar a la mateixa formatgeria.
Al capdavant d’aquest negoci hi és el Salvador, que va fundar la formatgeria el 2001, i compta amb la col·laboració de la Lena, ambdós mestres formatgers. Des de l’obrador, elaboren la seva gran varietat de formatges a mà i un a un.
Fins a 16 varietats diferents, varies dels quals guardonats amb premis a la seva qualitat, com el seu Ermesenda d’Eroles, fet amb llet de vaca, que pot presumir de fins a 10 reconeixements dins del territori català. Presenten també cinc formatges elaborats amb llet crua d’ovella.
Per a les varietats de vaca, recullen la llet encara calenta d’una granja propera per estalviar energia en l’elaboració. A més, per aprofitar la quallada sobrant, elaboren pasta filada fent per exemple mozzarella.
Degustació de proximitat
En aquesta formatgeria no solament podràs comprar, sinó que també podràs tastar una extensa carta de productes de Km 0. Durant tot l’any, t’oferiran tallets de formatge acompanyats d’una torrada, i a l’hivern xalaràs amb les seves exquisides fondues. Per acabar-ho d’arrodonir, també tenen amanides, hamburgueses, carns i embotits.