El pa, igual que el vi o el cafè, és un element que acompanya els menús mediterranis per arreu. Però en qüestió de pans, la varietat és infinita i a vegades costa trobar un lloc on veritablement facin un pa especialment bo. És per això que, si ets un amant del pa, trobaràs molt interessant aquest article on t’exposem 6 fleques on el pa és realment espectacular.
Mayer
El xef Eran Mayer, format a l’escola parisenca Ferrandi, és el fundador de Boulangerie Mayer, una pastisseria i fleca que ja compta amb 5 locals a Barcelona. Tot i la seva clara inspiració francesa, aquí trobaràs pans i dolços provinents del món sencer.
Forn Mistral
Regentat per cinc generacions de la mateixa família, aquesta fleca inaugurada el 1977 és experta en l’elaboració de pa ecològic. A més, tenen multitud de varietats de pa de motlle. Si ens acceptes un consell, no perdis l’oportunitat de passar pel Forn Mistral i tastar les seves famoses ensaïmades i coques.
Baluard
Quan t’apropes a aquest establiment destaca per les incessants cues per poder accedir-hi. Algun motiu hi haurà no? Nosaltres ho tenim clar, i és que el pa del forn Baluard és de primeríssima qualitat igual que els seus dolços. Hem de fer una menció especial al seu pa d’avellanes, ametlles, dàtils i albercocs. Tot són meravelles pel gust i l’olfacte.
Turris
Xavier Barriga, el responsable d’aquest projecte, sempre ha tingut clar que el seu destí està lligat a l’aroma i el bon gust del pa. El producte estrella d’aquest establiment és la barra Turris i té múltiples varietats. A més, Turris té una multitud de locals per Barcelona així que no et serà difícil trobar-ne un.
Forn Europa
Al Forn Europa destaquen els pans artesanals amb tota mena de fruits secs. Són exemple els de nous i passes, pipes de gira-sol, quinoa i carabassa. A més també tenen una gran varietat de pastes amb una pinta celestial. I per si no n’hi hagués prou, al Forn Europa fan versions dels seus productes sense gluten.
Ideal
Només pel fet d’existir des de fa cent cinquanta anys ja mereixia estar en aquest llistat. Però és que a banda d’això, els seus pans rústics i pagès són veritablement increïbles.