5 RESTAURANTS CATALANS AMB ESTRELLA MICHELIN

Que a Catalunya hi ha molt bons restaurants queda demostrat any rere any amb els reconeixements que dóna la guia gastronòmica més prestigiosa. Uns 50 restaurants, de costa i de muntanya, de cuina tradicional i d’autor, tenen en el seu poder en aquest moment com a mínim una estrella Michelin.

La comunitat autónoma es converteix en el territori amb més lluentors, seguida al podi pel País Basc i Madrid.

Aquí t’oferim 5 restaurants catalans amb estrella Michelin.

 

ABAC, Barcelona:

Aquesta és la casa en la qual Jordi Cruz brilla amb més força i joventut. El cuiner de Manresa va aconseguir l’any passat el tercer i definitiva lluentor per a ABaC, una distinció més que merescuda per al seu restaurant, en el qual s’explora tant la tradició pròpia com l’avantguarda gastronòmica d’aires mediterranis.

 

En la carta hi ha increïbles plats com l’arròs de tonyina, amb guisote de tomàquet mediterrani, ventresca i aire de Pecorino romà o el rap negre i espardeñas en suquet i picada amb romesco d’avellana i fulles anisadas que parlen d’aquests suaus corrents marins de la costa catalana. També brillen creacions de marisc, com l’ostra amb cruixent de patata violeta o el risotto amb textures de ceba cuinada amb compota de parmesà i tòfona blanca.

 

LASARTE, Barcelona:

L’ambaixada de Martín Berasategui a l’hotel Monument de Barcelona s’ha convertit en un dels restaurants imprescindibles de Barcelona, Catalunya i Espanya, on el xef ofereix el mejorcito de la seva creativitat. El menú degustació és un plaer d’aquests que tothom hauria de concedir-se una vegada en la vida, o si es pot, una vegada a l’any. Tanta excel·lència els ha atorgat el màxim guardó en el món de la restauració. És el primer restaurant de Barcelona que ostenta les tres estrelles Michelin.

En la seva proposta trobem plats fins com l’amanida de verdures i pètals, herbes, brots amb crema d’enciam i llamàntol o el colomí al carbó amb matisos vegetals, salsa especiada i gra bianco perla. Creacions que obren Lasarte al món natural i a la puresa.

 

EL CELLER DE CAN ROCA, Girona:

Els germans Joan, Josep i Jordi Roca han portat el seu restaurant fins al més alt de la gastronomia mundial. Ells ho defineixen com un restaurant d’estil lliure, “de cuina en llibertat, compromesa amb l’avantguarda, sense renunciar a la memòria de les diverses generacions d’avantpassats de la família dedicades a donar menjar a la gent”. Una cuina de l’emoció, en la qual es produeix un joc a tres bandes: el dolç de Jordi, el líquid de Josep i el salat de Joan.

 

El timbal de poma i foie gras amb oli de vainilla, el llenguado a la brasa amb salsa d’olives verdes, fonoll, pinyons, bergamota i taronja o l’oca a la royal són alguns dels seus plats de pura avantguarda, record, sorpresa i plaer.

 

MIRAMAR, Llançà- Girona:

Cadència mediterrània i pausa al Miramar de Paco Pérez, cuiner que sap nedar entre la tradició més portentosa revisitada i refinada -manetes de porc amb cohombros de mar- i amb les ones de la modernitat i la finor -tartar d’ostres i caviar amb aire de poma-.

Totalment simbòlic: allà on el mar i la muntanya és toquin, en Paco Pérez hi te la seva primera casa, la més emblemàtica, que l’ha fet mereixedor de fama internacional i dues estavellis Michelin. El Miramar va passar de ser un hostal del port de Llançà a ser un dels centris de la gastronomia d’avantguarda d’Espanya. El seu menú llarg és un desfici mariner d’imaginació i sabor, amb producte màxim i reinvenció sideral de la cuina marinera.

 

MOMENTS, Barcelona:

Raül Balam dirigeix el sabor de Moments. El fill de Carme Ruscadella porta l’avantguarda culinària catalana en els gens, una herència amb la qual pot idear preparacions molt característiques, en les quals amb matèries primeres supremes idea plats elegants i inèdits. Tots ells es caracteritzen pel màxim respecte a les textures i a les característiques individuals dels productes emprats.

Com el restaurant matern Sant Pau, el concepte és una impecable cuina innovadora però molt catalana, amb plats com el fricandó de vedella amb senderuelas o les gambes del Maresme amb pètals de tomàquet confitat, bouquet vegetal i pinyons torrats. Dues estrelles Michelin.

 

ABac Barcelona

ABac, Barcelona