Benvinguts/des gourmets, avui us presentem una recepta de la galta de vedella que ens quedarà per a llepar-nos els dits. Què gourmet!
Al·lucinant, es desfà a la boca
Ingredients per a fer la galta de vedella
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 2 alls
- 1 fulla de llorer
- 40 cl. de vi negre
- 2 galtes de vedella desossades i netes de Vedella Ecològica del Pedraforca
- 1 l. de brou de vedella
- Oli d’oliva, sal i pebre
Elaboració de la recepta
- Polim bé les galtes. Les salpebrem i les rossegem en una cassola amb oli d’oliva (uns 8 minuts, fins que quedin daurades).
- Piquem la ceba, el porro, la pastanaga i els alls i ho posem a sofregir amb oli d’oliva juntament amb una fulla de llorer.
- Quan les verdures estiguin ofegades, hi afegim les galtes de vedella i ho deixem coure un momentet.
- Seguidament hi posem el vi negre i ho deixem reduir més o menys fins a la meitat.
- Hi afegim brou de carn que ho cobreixi i ho deixem coure a foc mig fins que les galtes siguin ben cuites, ben meloses (unes 3 hores). Si es redueix molt el líquid hi podem afegir aigua o brou.
- Quan ja estiguin cuites, passem la salsa per la batedora i seguidament pel colador xinès.
- Posem la salsa ja colada en una olla i hi afegim les galtes. Ho podem tenir així fins al moment de menjar; només caldrà escalfar-ho.
El maridatge per a la galta de vedella
Podeu acompanyar aquest plat amb un Erumir Negre de Can Bonastre, un vi de color vermell granat, d’intensitat mitjana, amb tocs de lleu ataronjat. En nas d’intensitat mitjana-alta, concentrat, franc.
Abundant fruita vermella del tipus gerds i mores, sobre fons de regalèssia i records xocolata de pastisseria, cafè i moca. En boca és d’entrada fresca i fàcil. Tanins amables i madurs d’intensitat mitjana, refrescats per la seva equilibrada acidesa, que el converteix en un vi fresc. Permanència llarga, amb clars records llaminers de fruitar vermella madura.
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!