El xef català Eduard Xatrunch és un excel·lent xef  nascut el 1981 a la ciutat de Vila-seca, Tarragona.

Amb una família que treballava el camp i era majorista de fruites i verdures, aviat es va sentir atret per la cuina, una activitat que l’atreia per ser una cosa que es treballava amb les mans. Amb tot just 17 anys, després d’estudiar a l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Cambrils, es va posar a treballar primer com a cambrer, després com a ajudant de cuina i a poc a poc com a cuiner amb totes les lletres.

Trajectòria

A l’inici de la seva trajectòria professional va treballar en el restaurant Quim Font de Salou, en el restaurant xinès de Port Aventura, en el restaurant El celler del Padrí, en el restaurant Arzak, i en el restaurant Talaia Mar.

Després de realitzar un primer stage en “El Bulli” en 1998, i repetir a l’any següent, va entrar en la plantilla l’any 2000.

En 2011 va tancar “El Bulli” i un any després va obrir amb els seus excompanys Oriol Castro i Mateu Casañas el restaurant Compartir (a Cadaqués, 2 Sols Repsol) i tres anys més tard van obrir el restaurant Disfrutar (a Barcelona, 1 estrella Michelin i 2 Sols Repsol).

Tipus de Cuina

El xef català Eduard Xatrunch diu: “Nosaltres fem una cuina que sobretot intentem que estigui molt bona, que quan ho mengis diguis “hi ha molt de sabor” i que els gustos siguin recognoscibles. Després també busquem sempre que hi hagi un efecte de novetat, que en cada plat existeixi una característica que a nosaltres ens aporti una cosa nova. I després que sigui una cuina plaent. Que sigui una cuina per a gaudir”.

Biografia

1999 – Entra a treballar en “El Bulli”
2012 – Obertura de “Compartir” a Cadaqués
2014 – Obertura de “Disfrutar” a Barcelona
2015 – Primera estrella Michelin per a “Disfrutar”
2016 – “Disfrutar”, més ben nou restaurant d’Europa per OAD
2017 – “Disfrutar”, One to Watch Award, The World’s 50 Best Restaurant
2017 – S’edita el llibre “Compartir” (Planeta Gastro)