Aquests són els vins amb medalla d’or segons el Celler d’en Guilla
De les varietats de la terra, la vinya vella i un treball acurat en resulten uns vins honestos i representatius de l’Empordà. Aquests vins són fruit del petit Cellers d’en Guilla.
Aquest està orientat a l’elaboració d’un producte de qualitat. Treballa de manera artesanal i amb produccions limitades, per treure la màxima expressió de les varietats pròpies de l’Empordà.
L’objectiu principal és arribar a elaborar tots els raïms que produeixen les seves vinyes, fins a unes 90.000 ampolles entre vi blanc, negre, rosat i dolç.
Per una banda, el Sa Illa, el vi negre 100% Samsó (carinyena), s’alça amb la Medalla d’Or al Concours Mondial de Bruxelles 2019, que es va celebrar de l’1 al 5 de maig de 2019.
Per elaborar aquest vi s’han seleccionat els millors raïms de les seves millors vinyes, i han buscat extreure la màxima expressió a través d’un llarg procés de maceració. Han fet falta 18 mesos de criança.
Aquest és el segon reconeixement que s’emporta aquest any el nouvingut de la família de Cellers d’en Guilla, ja que també ha estat guardonat amb el Bacchus de Plata.
Sa Illa, Cellers d’en Guilla
SA ILLA
El vi negre elaborat 100% amb Samsó (carinyena). Amb raïm seleccionat de les millors vinyes.
NOTA DE TAST
De color de cirera madura. En l’aroma, es combinen el cacau, l’eucaliptus, els pebres i la fruita negra madura acompanyats d’un toc torrefacte. En boca, trobem un vi estructurat, profund i de tanins molt arrodonits.
Per l’altra banda, el Bruel de Cellers d’en Guilla ha estat guardonat amb la medalla d’Or 2019 al Challenge International du Vin, el concurs internacional de vins més gran i antic que es celebra a França.
Estan molt contents amb la collita d’aquest premi, ja que és la primera vegada que s’hi presenten. S’engalanen molt bé amb el seu Bruel, que ja compta amb 3 altres reconeixements: el Bacchus de Plata 2016, la medalla de Plata al Grenaches du Monde 2017, i la Plata als Premis Vinari 2018.
Per aquesta raó, tot apunta que 2019 serà un any daurat pel Bruel, un vi negre elaborat amb dues varietats autòctones de l’Empordà: un 80% de samsó (carinyena) i un 20% de garnatxa negra.
El procés de criança es realitza durant 12 mesos dins de botes de fusta de roure francès (potser per això ha agradat tant a França!) buscant l’evolució desitjada.
Bruel, Cellers d’en Guilla
BRUEL
Vi negre elaborat amb un 80% de Samsó (carinyena) i un 20% de garnatxa negra. Buscant l’evolució de les dues varietats autòctones de l’Empordà. Fan falta uns 12 mesos de criança en botes de roure Francès.
NOTA DE TAST
De color cirera madura, amb aroma de confitura de fruits negres, sota bosc i espècies, en boca trobem un vi amb cos, equilibrat, cremós i amb llarg post-gust. És ideal per a maridar amb rostits i plats de sabors intensos.
Us agradaria tastar el Sa Illa i conèixer la història darrere del seu nom? O voleu descobrir més sobre el Bruel i la seva història lligada a les vinyes?
El celler us convida a venir als seus tastos i visites: és un celler petit… però s’hi poden degustar grans experiències!