Amanida d'endívies, poma, formatge i salsa de mel i mostassa

Amanida d’endívies, poma, formatge i salsa de mel i mostassa.

Una amanida de campionat

 

Ingredients per a la recepta

  • 4 endívies
  • 1 poma d’Horta de Barbens
  • 200 g formatge parmesà en plaques o a trossos
  • 100 g de nous pelades
  • Oli d’oliva verge extra
  • Una fulla de menta fresca per decorar
  • Sal

 

Per a la salsa

  • 6 cullerades de mel Mas Buret
  • 4 cullerades de mostassa Leo Boeck

 

Elaboració de la recepta

  1. Preparem els ingredients.
  2. Començarem preparant la salsa. Posem la mel en un recipient i a sobre la mostassa. Barregem-ho bé fins que els dos ingredients quedin totalment integrats. Ho reservarem a la nevera.
  3. Tallem les endívies i separem les fulles reservant el cor.
  4. Amb un drap o un paper humit netegem-les d’una en una, amb paciència.
  5. Pelem una poma i amb el mateix pelador, farem tires. Les anem reservant.
  6. El cor, o part central que abans hem reservat, també l’aprofitarem. Un cop net, el trinxem i el col·loqueu al mig del plat. Aquesta base ens farà de suport per a les fulles.
  7. Seguidament, tirem-hi un raig d’oli d’oliva per sobre.
  8. Podem salar lleugerament les fulles, però la sal del formatge serà suficient per aquesta amanida.
  9. Col·loquem la poma per sobre de les fulles.
  10. I ara el formatge. Qualsevol que ens agradi li anirà bé. També repartit per sobre de la poma, de forma desigual.
  11. A continuació, posem-hi trossos de nou, que quedi bonic.
  12. Finalment, podem rematar amb una fulla de menta.
  13. Per acabar, amanim el plat amb la fantàstica salsa de mel i mostassa.
  14. Bon profit!

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Cargol Treu Vi d’Alemany i Corrió, un vi sec, mineral i salí. Un xarel·lo amb aromes de muntanya.

Recepta extreta de: https://catalunyacuina.com/amanides/amanida-dendivies-poma-formatge-salsa-mel-mostassa