Amanida d’endívies, poma, formatge i salsa de mel i mostassa.
Una amanida de campionat
Ingredients per a la recepta
- 4 endívies
- 1 poma d’OBRA TUTELAR AGRÀRIA.
- 200 g formatge parmesà en plaques o a trossos
- 100 g de nous pelades
- Oli d’oliva verge extra
- Una fulla de menta fresca per decorar
- Sal
Per a la salsa
- 6 cullerades de mel Mas Buret
- 4 cullerades de mostassa ARANTAST
Elaboració de la recepta
- Preparem els ingredients.
- Començarem preparant la salsa. Posem la mel en un recipient i a sobre la mostassa. Barregem-ho bé fins que els dos ingredients quedin totalment integrats. Ho reservarem a la nevera.
- Tallem les endívies i separem les fulles reservant el cor.
- Amb un drap o un paper humit netegem-les d’una en una, amb paciència.
- Pelem una poma i amb el mateix pelador, farem tires. Les anem reservant.
- El cor, o part central que abans hem reservat, també l’aprofitarem. Un cop net, el trinxem i el col·loqueu al mig del plat. Aquesta base ens farà de suport per a les fulles.
- Seguidament, tirem-hi un raig d’oli d’oliva per sobre.
- Podem salar lleugerament les fulles, però la sal del formatge serà suficient per aquesta amanida.
- Col·loquem la poma per sobre de les fulles.
- I ara el formatge. Qualsevol que ens agradi li anirà bé. També repartit per sobre de la poma, de forma desigual.
- A continuació, posem-hi trossos de nou, que quedi bonic.
- Finalment, podem rematar amb una fulla de menta.
- Per acabar, amanim el plat amb la fantàstica salsa de mel i mostassa.
- Bon profit!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Cargol Treu Vi d’Alemany i Corrió, un vi sec, mineral i salí. Un xarel·lo amb aromes de muntanya.
Recepta extreta de: https://catalunyacuina.com/amanides/amanida-dendivies-poma-formatge-salsa-mel-mostassa