vedella-rostida-pure-poma

Senzilla, gustosa i per qualsevol moment

Ingredients per a la recepta

  • 500 g de carn de vedella en un sol tros de Can Mabres
  • 2 cebes mitjanes
  • un raig de conyac
Per al puré de poma:
  • 2 pomes
  • 2 cullerades grans de sucre
  • 1 cullerada gran de mantega
  • un pols de sal
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • un raig d’aigua

 

Elaboració de la recepta

  1. Se sala i s’empebra el tros de carn i es rosseja, sense lligar, en una cassola amb oli. A la mateixa cassola hi haurem disposat les cebes tallades a mitges llunes.
  2. Un cop la carn estigui rosseta per fora però crua per dins, es posa tot plegat al forn. Al cap d’un quart d’hora aproximadament, s’hi afegeix el raig de conyac i es gira la carn. Es cou un altre quart d’hora més. Es deixa refredar.
  3. Mentre, es prepara el puré de poma. Es tallen les pomes a trossets i es posen en un cassó a foc  baix juntament amb el sucre, la mantega, la sal, la canyella i l’aigua. Un cop siguin cuites, es passen per la batedora.
  4. Un cop la carn sigui freda, es talla ben fina i es va col·locant en una safata amb la ceba al voltant. Se serveix amb el puré de poma.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un Senyor Parrell del Celler Aibar 1895, un vi negre criat nou mesos en bótes de roure francès fet amb barreges de diferents proporcions de Garnatxa Negra, Syrah, Cabernet Sauvignon i Merlot.

senyor-parrell-celler-aibar

Recepta extreta de: http://www.viscalacuina.com/2011/12/vedella-rostida-amb-pure-de-poma.html