Per combatre el fred amb sabor
Ingredients per a la recepta
- 12 llesques pa del dia anterior
- 12 grans alls
- 6 ous
- 2 litres aigua
- 60 ml. d’oli d’oliva verge extra Montebrione de la Cooperativa Agrícola Montbrió del Camp
- 2 cullerades pebre vermell de la vera
- Sal
- 150 gr. de pernil
Elaboració de la recepta
- El primer que fem és tallar el pa en rodanxes fines i reservem.
- Posem l’oli a la paella i afegim els alls, a làmines fines, quan els alls estiguin daurats els traiem i reservem, afegim en el mateix oli el pernil a encenalls i ofegar una mica, el traiem i el reservem afegim el pebre vermell dolç en el mateix oli i retirem del foc perquè no es cremi el pebre vermell.
- Posem l’aigua al foc i una mica de sal quan està l’aigua calenta afegim l’oli amb els alls, deixar coure a foc mitjà. Mentre que cou tallem el pa a rodanxes i reservem.
- Batem els ous amb una mica de sal i ho afegim al brou poc a poc amb una forquilla, en forma d’ou filat amb una forquilla ho anem movent, ha de quedar l’ou com brins, continuació, afegim el pa i deixem coure 20 minuts , provar de sal, servir ben calent. Jo li poso el pernil en encenalls quan aquesta ja en el bol, per sobre, que aprofiti!
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi rosat Colomina 2016 del Celler Mas Garcia Muret, un vi suau i fresc, amb una aroma afruitada i floral que el li dóna caràcter i un punt alegre, sense perdre la lleugeresa que el converteix en un rosat autèntic.
Recepta extreta de: https://cookpad.com/es/recetas/714821-sopa-de-ajo-de-la-abuela-juana
Imatge extreta de: https://www.recetasmonsieurcuisine.com/2016/01/sopas-de-ajo-de-la-abuela.html