Santiago Santamaria i Puig, mes conegut com Santi Santamaria. El xef va néixer a Sant Celoni, Barcelona, ​​el 26 de juliol del 1957. Va morir a Singapur, el 16 de febrer del 2011

El Racó de Can Fabes i les estrelles Michelin

L’any 1981 inaugura, juntament amb la seva dona Àngels, El Racó de Can Fabes, situat a la seva localitat natal, a San Celoni. És un restaurant de menjar culinària, però des del seu inici fins al dia d’avui ha estat un dels més premiats per la Guia Michelin, amb tres estrelles.

El xef l’any 88-89 rep la seva primera estrella Michelin, en els 8 anys següents i des de l’any 1990 fins al 1998, rep la seva segona i estrella Michelin

Llibres

Des de l’any 1999 a l’any 2008 va escriure un total de 9 llibres, tots ells relacionats amb la cuina. L’últim es va titular La cuina al nu (2008), que va ser premiat per Temes d’Avui i va arribar a estar a les llistes dels més venuts a la secció de no ficció.

Durant l’any 2001 inicia la seva col·laboració setmanal a La Vanguardia. El món culinari de Santi Santamaria.

Restaurants

L’any 2006, obre un nou restaurant, Evo, a la part alta de l’hotel Hesperia Tower, projectat pel cèlebre arquitecte anglès Richard Rogers. Abans de finalitzar l’any, l’Evo obté una estrella Michelin

En 2007 inaugura el seu quart restaurant a Espanya: Terra, al Valdepalacios Hotel Gourmand (Relais & Châteaux).

L’any 2008 inaugura el seu primer restaurant fora d’Espanya, Ossiano, a l’hotel-resort Atlantis the Palm, a l’illa artificial The Palm, situada a la costa de Dubai (Emirats Àrabs Units).

En 2009 La Guia Michelin d’Espanya i Portugal li atorga un total de set estrelles -tres a Can Fabes, dues al Santceloni, una a l’Evo i una al Terra-. És el màxim nombre d’estrelles mai atorgat a un xef espanyol A més de crear un bloc a Internet, per expressar les seves idees sobre cuina, restaurants, l’art i la vida en general.

Desgraciadament en en any 2011 va morir als 53 anys a causa d’un infart de miocardi en un hotel de la ciutat de Singapur.