La pastisseria Xocosave de Riudoms ha guanyat el Premi a Millor Panettone Artesà d’Espanya 2020. Enguany, s’ha celebrat en el mes de novembre, la quinta edició del concurs. Pel que fa al jurat, s’ha compost per Oriol Balaguer, Stéphanie Vastel, Ibán Yarza, Ton Cortés, Alberto Ruiz, Quico Sosa i Elies Miró.
El panettone de Xocosave guanya 127 punts i es considera el millor panettone del país.
L’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona cada any organitza el concurs per valorar quina pastisseria de l’estat espanyol, elabora el millor panettone. Aquest any la competició ha estat molt renyida, tant és així que un cop finalitzades les puntuacions, es van trobar amb un empat. Finalment es va decidir tornar a puntuar per crear un desempat i Xocosave amb Adan Sáez al capdavant, en va sortir vencedor obtenint 127 punts.
40 pastisseries van presentar el seu panetton per participar al concurs
En total, una quarantena de pastisseries van participar al concurs Millor Panettone Artesà d’Espanya 2020. Totes elles van presentar el seu millor panettone per tal de que el jurat el valorés. Totes les mostres havien de complir una sèrie de condicions. Era imprescindible que es tractés de panettone clàs de fruites (llimó o cedre, taronja i pases) i fos elaboració pròpia, per tant, artesans. També s’exigia que tingués una corona de glacejat de sucre d’entre 1.050 i 1.2.50 grams i que els seus únics ingredients fossin, la farina, la mantega, rovells, fruita i llevat mare.
Reconeixement estatal i un premi de 1.000€ per Xocosave
Tot el jurat, professionals de la pastisseria van avaluar els més de 40 panettones tenint en compte el sabor, l’olor, l’aparença i forma, l’enfornat, l’aspecte a glacejat, l’estructura de la molla i el repartiment de la fruita.
Valorant tots aquests aspectes és com la pastisseria de Riudoms ubicada al carrer Major 33, ha guanyat el guardó a Millor Panettone Artesà de l’Estat 2020 i un premi en metàl·lic de 1.000€. Així doncs, pren el relleu de Cloudstreet Bakery, guanyadors del 2019.